- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Ruski novinari dobijaju pretnje iz Kijeva, a međunarodne strukture ćute

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Ruski novinari izloženi su pretnjama smrću iz Kijeva uz prećutno ignorisanje relevantnih međunarodnih struktura, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarišući pogibiju ruskog ratnog reportera Vladlena Tatarskog.
„Ruski novinari stalno doživljavaju pretnje represalijama kijevskog režima i njegovih inspiratora, koje se sve češće realizuju. Oni su podvrgnuti maltretiranju, žigosanju u bukvalnom smislu posebnim oznakama na digitalnim platformama američkih internet monopola i na njih organizuju lov na veštice u zapadnim medijima. Sve se to dešava uz prećutno ignorisanje relevantnih međunarodnih struktura, što se već može tumačiti ne samo kao pomirljivost, već i saučesništvo“, navodi se u komentaru na sajtu ruskog Ministarstva.
Prema njenim rečima, zapadne zemlje nisu sprovele istragu ni o jednom slučaju nasilne smrti ruskih novinara uz učešće Kijeva, pa čak nisu ni pokazale „elementarno ljudsko saosećanje“.
„Zapanjujuća je reakcija u Kijevu, gde primaoci zapadnih grantova pokazuju neskriveno oduševljenje zbog onoga što se dogodilo“, primetial je Zaharova.
Ona je dodala da su profesionalna delatnost Vladlena Tatarskog i njegova služba otadžbini izazivali mržnju kod kijevskog režima.
„Bio je opasan za njih, ali je smelo išao do kraja, ispunjavajući svoj dug. Njegovoj porodici i prijateljima izražavamo iskreno saučešće“, navodi se u komentaru.
U nedelju je u kafiću u Sankt Peterburgu eksplodirala eksplozivna naprava u kojoj je poginuo ratni reporter Vladlen Tatarski (pravo ime Maksim Fomin).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala