- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Piloti američkog aviona F-35 požalili se na ruski sistem S-300

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaPuskovaя ustanovka ZRK zenitnogo raketnogo polka, sozdannogo v Lunineckom raйone Brestskoй oblasti dlя usileniя sistemы PVO Belorussii na belorussko-ukrainskoй granice
Puskovaя ustanovka ZRK  zenitnogo raketnogo polka, sozdannogo v Lunineckom raйone Brestskoй oblasti dlя usileniя sistemы PVO Belorussii na belorussko-ukrainskoй granice - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Piloti američkih borbenih aviona F-35 koji patroliraju istočnim krilom NATO-a saopštili su da avioni ne mogu uvek da lociraju ruske protivvazdušne rakete S-300 jer ovi poslednji imaju tehniku koja im omogućava da ostanu neprimetni. Piloti su o tome ispričali američkom listu koji se bavi ratnom avijacijom Air Force Times.
„Videli smo Sa-20 (oznaka S-300 u zemljama NATO-a). Znam da je to bio Sa-20. Obaveštajci tvrde da se tamo nalazi Sa-20, ali moja letelica ga nije identifikovala“, rekao je vojni pilot, pukovnik Kreg Andrl, komandant 388. lovačkog krila Ratnog vazduhoplovstva SAD, koji je raspoređen u vazdušnoj bazi u Nemačkoj nakon početka ruske specijalne operacije u Ukrajini.
Drugi učesnik operacije, pukovnik Bred Bašor, istakao je da piloti F-35 tokom patroliranja nisu nailazili na provokacije ruskih i beloruskih vazduhoplovnih snaga.
"Oni rade ono što radimo i mi. Samo smo se pogledali... Bez direktnog kontakta, nije bilo neprofesionalizma ni sa jedne strane", rekao je on.
U pozadini zaoštravanja situacije oko Ukrajine, SAD su u februaru prošle godine saopštile da raspoređuju osam najnovijih lovaca F-35 i tri desetine jurišnih helikoptera AH-64 kako bi pojačali istočno krilo NATO-a. Pored toga, taktička grupa od 800 vojnika poslata je u baltičke države.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala