- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U hramu u Ukrajini muškarac napao sveštenika, bacio Jevanđelje na pod /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićKrst u ruci
Krst u ruci - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Muškarac u uniformi napao je sveštenika u Pokrovskom hramu u Hmeljnickom, zapadna Ukrajina, saopštila je kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva (UPC). Umešala se i policija.
„U Hmeljnickom, čovek obučen u vojnu uniformu, organizovao je provokaciju tokom Božanske liturgije u sabornoj crkvi UPC. Čovek je napao sveštenika u Pokrovskom hramu“, saopštila je služba za odnose sa javnošću na telegram kanalu.
Kako je navedeno, na lice mesta je stigao policijski odred. Incident je prijavljen Službi bezbednosti Ukrajine (SBU). Muškarac je priveden po članu 173 („sitno huliganstvo“).
Na mrežama se pojavio snimak iz crkve na kojem se vidi masovno guranje u hramu.
Sekretar Hmeljnicke eparhije, otac Aleksandar, rekao je Savezu pravoslavnih novinara, da se incident desio kada je protođakon izašao da čita Jevanđelje.
"Muškarac obučen u uniformu (iako je kasnije saopštio policiji da nema nikakve veze sa vojskom), u prisustvu 100 ljudi, počeo je da vređa sveštenika, izbio mu Jevanđelje iz ruku i bacio na pod", objasnio je otac Aleksandar.
„Zato smo se branili, zato je policija protiv njega pokrenula krivični postupak. To je bila provokacija“, objasnio je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala