- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Jakov Milatović: Rekli smo odlučno zbogom poslednjem diktatoru u Evropi

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆObraćanje Jakova Milatovića posle pobede na predsedničkim izborima u Crnoj Gori
Obraćanje Jakova Milatovića posle pobede na predsedničkim izborima u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godina. Neka nam je sa srećom ova pobeda svih nas, rekao je Jakov Milatović, novoizabrani predsednik Crne Gore.
"Večeras je Crna Gora načinila korak napred i rekla zbogom prevaziđenom režimu Mila Đukanovića Crna Gora je napravila korak napred ka bogatijoj, lepšoj, evropskoj Crnoj Gori", rekao je on u obraćanju posle pobede, dok su kraj njega stajali lideri stranaka koji su ga podržali.
"Vidite i večeras kakva je ovo sila zajedničke Crne Gore i upravo je ovo Crna Gora svih nas, svih građana koji su čekali ovu pobedu i zato je ona ovako velika i istorijska", podvukao je on.
Kako je rekao, narod je večeras rekao presudno zbogom kriminalu i korupciji, i povezivanju kriminala i korupcije sa politikom u Crnoj Gori.
"Rekli smo veliko dobro veče bogatijoj, zajedničkoj i uspešnoj, evropskoj Crnoj Gori. Hvala svim građanima i građankama koji su izašli i glasali", rekao je on.
© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆObraćanje Jakova Milatovića posle pobede na predsedničkim izborima u Crnoj Gori
Obraćanje Jakova Milatovića posle pobede na predsedničkim izborima u Crnoj Gori - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Obraćanje Jakova Milatovića posle pobede na predsedničkim izborima u Crnoj Gori
Dodao je da večeras "ostavljamo prošlost i zakoračujemo u budućnost.
Ovo je, kako je naveo, istorijski dan, i pozvao je sve da dostojanstveno slave.

"Večeras želim da poručim da mi je srce veliko zbog ovolikog poverenja koje sam dobio i obećavam, ono što Crna Gora do sada nikada nije imala, da ću istinski biti predsednik svih građana i građanki Crne Gore", rekao je Milatović.

Obećao je da će uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju.
"Nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema zemljama Zapadnog Balkana i prema komšijama. Crna Gora želi najbolje moguće odnose ssa zemljama Zapadnog Balkana, mi želimo zajedništvo i slogu u evropskom Zapadnom Balkanu Rekli smo odlučno zbogom poslednjem diktatoru u Evropi", dodao je Milatović
On se zahvalio svim ljudima koji su u prethodnih 30 godina „nosili baklju slobode koja je zasijala snažno 30. avgusta 2020, a još snažnije večeras“.
„To je uspešna Crna Gora koju nikada neće više voditi neuspešni i nedemokratski ljudi.Ovo je pobeda pomirene Crne Gore i Crnu Goru niko nikada više neće svađati, Crna Gora je zemlja svih nas", kazao je Milatović.
Pogledajte i Sputnjikovu specijalnu emisiju o izborima u Crnoj Gori:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala