- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bakočević „uspavao“ Zebeca – treća pobeda u boksu bez rukavica

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Megdan FightCrnogorski borac Vaso Bakočević
Crnogorski borac Vaso Bakočević - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
Pratite nas
Vaso Bakočević, crnogorski i srpski MMA borac ostvario je i treću pobedu u karijeri u boksu bez rukavica, iako je njegov duel sa hrvatskim rivalom Lukom Zebecom obeležio kontroverzni detalj u drugoj rundi meča organizovanog u Petrovaradinu na četvrtom izdanju Armade.
Bakočević je ostvario pobedu tehničkim nokautom u drugoj rundi, aperkatom u momentu dok je njegov rival sedeo na podu posle klizanja niz kavez.
Bakočević je plasirao neodbranjiv udarac i nokautirao je Zebeca, za šta je Marko Martinjak, šampion u boksu bez rukavica, rekao da je potez za diskvalifikaciju.
„Ovo ne sme, ovo po britanskim i američkim pravilima nije dozvoljeno i poništava se pobeda diskvalifikacijom“, naveo je Martinjak za Arenu sport.
Pobeda Bakočevića, svakako, nijednom nije dolazila u pitanje, dominirao je iskustvom protiv 20-godišnjeg Hrvata koji je bio veoma nervozan i trošio je mnogo energije u prazno, što je kao rezultat dalo i pad na pod posle čega je usledio aperkat za nokaut.
Prethodno je Bakočević suvereno dobio prvu rundu, mirno i bez tenzije je vrebao šanse, šalio se sa protivnikom i plasirao jake i precizne udarce, sa malo promašaja.
Bakočeviću je ovo treća pobeda u karijeri boksera bez rukavica, a očekuje se da u narednom periodu ponovo nastupi u borbi po MMA pravilima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala