- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Razorni tornado protutnjao Amerikom /video/

© AP Photo / Stephen Swofford/Arkansas Democrat-Gazette via APTornado
Tornado - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2023
Pratite nas
Najmanje 18 osoba je poginulo, a više ih je povređeno kada je razorni tornado pogodio jug i srednji zapad SAD.
Uništeno je više domova i tržnih centara, a tokom hevi metal koncerta u Ilinoisu urušio se krov teatra, prenosi AP.
Najmanje sedam osoba izgubilo je život u okrugu Mek Neri, istočno od Memfisa duž granice sa Misisipijem, rekao je Dejvid Lekner, gradonačelnik Adamsvila.
Grad Vin u severoistočnom Arkanzasu takođe je juče pogođen nevremenom, a zvaničnici su prijavili četvoro mrtvih, zajedno sa uništenim kućama i ljudima zarobljenim u ruševinama.
Troje ljudi je poginulo u oluji u okrugu Salivan u američkoj saveznoj državi Indijana, saopštili su zvaničnici.
Kako je ranije navela policija, u okrugu Salivan je oštećeno i nekoliko stambenih objekata i zgrada lokalne dobrovoljne vatrogasne službe.
Najmanje jedna osoba je poginula u Litl roku u Arkanzasu, a više od 20 je povređeno, navode zvaničnici.
U gradu Nort litl rok potvrđen je još jedan smrtni slučaj, naveli su zvaničnici.
Guvernerka Sara Hakabi Sanders aktivirala je 100 pripadnika Nacionalne garde Arkanzasa da pomognu lokalnim vlastima u saniranju štete širom države.
Snažan olujni sistem zahvatio je u petak jug i srednji zapad SAD, izazvavši više smrtonosnih tornada koji su uništili kuće i tržne centre u Arkanzasu i srušili krov pozorišta tokom hevi metal koncerta u Ilinoisu i to samo nedelju dana nakon što je više od dvadesetak smrtonosnih tornada protutnjalo kroz Misisipi i delove Alabame ubivši više desetina ljudi.
U nesreći koja je prouzrokovan tornadom, u pozorištu Apolo, tokom hevi metal koncerta u gradu Belvidereu koji se nalazi oko 113 kilometara severozapadno od Čikaga, jedna osoba je poginula, a 28 je povređeno.
U Ajovi je bilo više potvrđenih nesreća, a u Oklahomi je buknulo nekoliko požara niskog rastinja koje su prošireni vetrom, pošto je olujni sistem pogodio veći deo države u kojoj živi oko 85 miliona ljudi.
Meteorolozi su saopštili da su vremenski uslovi u petak bili slični onima od pre nedelju dana kada je razorni tornado usmrtio 21 osobu i oštetio oko 2.000 kuća u Misisipiju.
Meteorološka služba prognozira još jednu seriju intenzivnih oluja za sledeći utorak u istoj oblasti kao prošle nedelje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala