Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Neće proći“: Petković o namerama Prištine

Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je večeras da Prištini neće proći pokušaji da izazove haos i nasilje na severu Kosova.
Petković je to poručio nakon što je Bljerim Velja, šef kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, na Tviteru naveo da Srbin koji je danas uhapšen u Kosovskoj Mitrovici ima „kriminalnu prošlost“, uz pominjanje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića.
„Ohrabrio se Bljerim Velja da pomene Milana Radoičića na Tviteru, toliko je ‘hrabar’. Sve bi dao da bar u svom kućnom savetu ima ugled i poštovanje kakve Radoičić ima među svim Srbima na KiM. Pusti snovi malog službenika iz Prištine“, napisao je Petković na Tviteru.
„Neće vam proći da izazovete haos i nasilje na severu KiM“, naglasio je Petković.
Srbin B. M. uhapšen je danas u Kosovskoj Mitrovici, a Priština mu stavlja na teret ranjavanje dvojice pripadnika tzv. kosovske policije i paljenje automobila na severu Kosmeta.
Na to hapšenje reagovala je Srpska lista, koja ga je nazvala otmicom i zatražila da B. M. bude pušten, ili će u suprotnom uslediti reakcija Srba, koja „neće biti upozorenje, već ustanak protiv represije koju sprovodi Aljbin Kurti“.
Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručeno je da "Kurti želi da izazove novu krizu uoči nastavka razgovora Beograda i Prištine".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala