Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Velika nervoza u svetu, predstoji jedno od najtežih proleća u vojnom smislu /video, foto/

© Tanjug / RADE PRELIĆVučić u Novom Pazaru
Vučić u Novom Pazaru - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući aktuelnu političku situaciju u svetu da predstoji jedno od najtežih proleća u vojnom smislu i da je ponosan na samostalnu, slobodarsku i nezavisnu politiku Srbije.

U svetu vlada velika nervoza, Srbija je ponosna na svoju nezavisnu politiku

Vučić je istakao da je situacija u svetu takva da je velika nervoza svuda i podsetio je na izjavu kineskog predsednika Si Đinpinga da „Kina mora biti pripremljena za rat“.
„Predstoji nam jedno od najtežih proleća u političkom i vojnom smislu. Mi treba sebe da čuvamo dodatnom brigom o građanima, čuvanjem mira, razgovorom sa ljudima, dodatnim ulaganjima, rastom BDP...“, izjavio je Vučić u Novom Pazaru, gde je boravio u okviru posete Raškom okrugu.
Komentarišući izjavu Dragana Šormaza koji ga je napao zbog neuvođenja sankcija Rusiji, Vučić je rekao da je SNS stranka demokratske orijentacije. On je rekao da Šormaz neće snositi posledice zbog neuobičajenog čina javne kritike predsednika svoje stranke.
„Ja se ne pravdam ni njemu, ni bilo kome drugom zbog politike koju vodim“, rekao je Vučić dodajući da je ponosan na samostalnu, nezavisnu i slobodarsku politiku Republike Srbije.

U ponedeljak ću čestitati novoizabranom predsedniku Crne Gore

Govoreći o predstojećem drugu krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori Vučić je rekao da „im želi uspeh u nedelju“ i da će u ponedeljak čestitati novoizabranom predsedniku. On je kazao da se sva kampanja u Crnoj Gori svodi na Srbiju i Aleksandra Vučića.
„To nam je susedna, bratska zemlja. Želim im sve najbolje. Narod neka odluči ko će biti predsednik. Mi se u to ne mešamo“, rekao je on.
Vučić je naglasio da postoji priča o lažnom balansu u kom Srbija uvek mora da bude slaba, da ćuti i ne sme nešto da kaže.
„Svi drugi imaju prava da kažu šta god im je volja. U ponedeljak ću čestitati novoizabranom predsedniku“, zaključio je Vučić.

EU je rekla da je Srbija u pravu

Vučić je ,na pitanje novinara povodom navoda da večeras ističe rok za preregistraciju vozila na severu Kosova i Metohije i da li će KM tablice moći i dalje da se koriste na tom prostoru, podsetio na izjavu portparola službe za spoljne poslove EU Petera Stana da sporazum Beograda i Prištine od 23. novembra nema postavljeni krajnji rok, niti datum isticanja, dodajući i da je EU rekla da je Srbija u pravu.
„Borimo se, radimo šta možemo, dobili smo danas potvrdu EU da smo mi u pravu, a da li je EU u stanju da privoli Kurtija da to uradi ili ne... Šta rade naši politički protivnici i njihovi medijski eksponenti, pokušavaju da vam kažu kada Kurti nešto jednostrano izvede i kada on sprovodi teror nad našim građanima, da za to nije Kurti kriv već Vučić, a kojim sredstvima da sprečim nasilje nad Srbima osim stalnim intenzivnim pozivima na mir, razgovore, dogovore, kompromise i sve drugo“, rekao je Vučić.
On je upitao da li je njegova krivica što je na Jarinju i Brnjaku postavljeno ono što neki nazivaju graničnim, a neki administrativnim prelazom, podsećajući da je to učinjeno 2011. godine.
„Boriću se uvek i uvek ću biti uz naš narod i daću sve od sebe da pomognem našem narodu na KiM koji trpi svakako ogroman pritisak i politički i svaki drugi od vlasti u Prištini koji ne mogu zbog svojih internih stvari da objasne šta je to što moraju da urade pa svaki dan moraju da izlaze i govore protiv Zajednice srpskih opština, tablica i svega drugog“, rekao je Vučić.
On je naveo da Srbija ne može da promeni stav prištinskih vlasti i njihovo mišljenje, dodajući da ne razume gde je tu krivica Srbije, jer je uvek samo rađeno ono što se može, svim srcem, snagom i energijom, a na kraju je stigla potvrda EU da je Srbija u pravu.

Svečano obeležen početak radova na rekonstrukciji i dogradnji bolnice u Novom Pazaru

© Tanjug / RADE PRELIĆVučić u poseti Novom Pazaru
Vučić u poseti Novom Pazaru - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
Vučić u poseti Novom Pazaru
Vučić je u Novom Pazaru prisustvovao svečanom obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice „Novi Pazar“ koja će, kako je rekao, prerasti u Kliničko bolnički centar.
„Ovde ulažemo 44 miliona evra samo u ovaj objekat, plus još najmanje 20 miliona u opremu. Ukupno 64 miliona, da imate u vidu, to je sedam ili osam miliona više nego što je uloženo u KBC „Niš““, rekao je on i naglasio da nije došao u Novi Pazar da se dodvori, jer zna da će srca Bošnjaka teško osvojiti, već da pokaže poštovanje i rezultate.
On je rekao da će ova bolnica biti preimenovana u KBC i naglasio da će dobiti dozvolu za to pre otvaranja.
„Došao sam da pokažem nešto važnije od svega toga, a to su rezultati i ono šta će neko moći da ostavi kada prođe mandat“, istakao je Vučić.
On je prvo uputo izvinjenje Bošnjacima i muslimanima što u vreme Ramazanskog posta organizuju ovu manifestaciju, ali da želi da se posao završi što je moguće pre i svima njima poručio „Ramazan šerif mubarek olsun“.
Predsednik Srbije je svima poželeo mira i blagostanja da čuvaju svoju veru i da budu svoji na svojim ognjištima, a pravoslavnim vernicima poželeo srećan predstojeći Vaskrs. Dodao je da je veoma ponosan kada ovde vidi zajedno muftiju i igumana, jer „samo u miru i poštovanju, razumevanju i prihvatanju toga kao naše prednosti, možemo da napredujemo“.
Vučić je podsetio da je posle mnogo decenija asfaltiran put do Sopoćana, i dodao da će biti uloženo i u motel i u sam manastir još 50 miliona.
„Uložićemo i 50 miliona u velelepnu Altun Alem džamiju kojom se ponosimo, bez obzira koje vere bili“, rekao je Vučić i dodao:
„Danas sam, kao što sam nedavno odnosio i mali lični prilog za Sopoćane, ako mi muftija dozvoli ostavio bih i za Altun Alem džamiju. Važno je da predsednik jedne zemlje pokaže poštovanje prema svima koji u zemlji žive i da su svi jednaki.“
Vučić će kasnije u selu Pavlica obići seosko-turističko domaćinstvo „Toplina duše“.
Vučić će posetiti i Kraljevo, gde će se u Sportskom centru „Ibar“ obratiti građanima.
Bivši američki predsednik Donald Tramp polazi na saslušanje u kancelariji državnog tužioca - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
SRBIJA
Vučić o optužnici protiv Trampa: Doprineće dodatnim turbulencijama u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala