Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić o optužnici protiv Trampa: Doprineće dodatnim turbulencijama u Americi

© AP Photo / Julia NikhinsonBivši američki predsednik Donald Tramp polazi na saslušanje u kancelariji državnog tužioca
Bivši američki predsednik Donald Tramp polazi na saslušanje u kancelariji državnog tužioca - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas podizanje optužnice protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, rekavši da ne želi da se meša u vladavinu prava u toj državi.
„Sasvim sigurno je da će to doprineti dodatnim turbulencijama u samim SAD, ali to je njihova stvar i unutrašnje pitanje Amerike“, rekao je Vučić.
On je dodao da je siguran da bi SAD imale stav da se kod nas tako nešto dešava, ali i da on ne mora da ima stav kad se tako nešto dešava kod njih.
Podsetimo, velika porota na Menhetnu podigla je optužnicu protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa zbog novca koji je navodno tajno isplaćen zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels. To je prvi put u američkoj istoriji da će se sadašnji ili bivši predsednik suočiti sa krivičnom prijavom.
Tramp se suočava sa više od 30 tačaka optužbi u vezi sa poslovnom prevarom. Pozivajući se na više izvora, Si-En-En je javio da će se Tramp u utorak pojaviti na sudu.
Okružno tužilaštvo na Menhetnu optužilo je Trampa u vezi sa njegovim navodnim podmićivanjem zvezde filmova za odrasle Stormi Danijels tokom predsedničke kampanje 2016. godine, da bi ćutala o njihovoj navodnoj seksualnoj vezi.
Prema optužnici, Tramp je navodno preko nekadašnjeg advokata Majkla Koena isplatio 130.000 dolara Danijelsovoj krajem oktobra 2016, nekoliko dana pre predsedničkih izbora, da ne bi iznela u javnost da je bila u navodnoj aferi sa Trampom deceniju ranije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala