- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski borbeni robot „marker“ opremljen moćnim sistemom „kornet“ biće poslat u zonu SVO

© Press-služba Roskosmosa / RKK «Эnergiя» / Uđi u bazu fotografijaRobot "marker"
Robot marker  - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
Pratite nas
Ruski borbeni robotski kompleks „marker“ dobio je kao oružje moćni protivtenkovski sistem „kornet“ sa kojim će nakon testiranja biti pušten u serijsku proizvodnju za potrebe specijalne vojne operacije, saopštio je Sputnjiku obavešten izvor.
„S obzirom na to da 'kornet' može da probije više od jednog metra homogenog oklopa, robotski sistem opremljen takvim kompleksom biće veoma koristan u borbi protiv oklopne tehnike protivnika i drugih objekata“, rekao je naš sagovornik.
Ranije je šef grupe vojno-tehničkih stručnjaka „Carski vukovi“, bivši direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin objavio na Telegramu video testiranja borbenog robota „marker“ opremljenog lansirnim sistemom „korneta“ sa četiri rakete.
Robot „marker“ je proizvela kompanija „Androidna tehnika“ zajedno sa Fondom perspektivnih istraživanja. Robotski kompleks je težak oko tri tone i ima najnaprednije veštine autonomnog kretanja, a objekte prepoznaje pomoću tehnologija veštačke inteligencije. Autonomija platforme je obezbeđena modularnim multispektralnim sistemom, u kome se podaci obrađuju pomoću algoritama neuronske mreže.
Robot Marker na kosmodromu Vostočni - Sputnik Srbija, 1920, 29.01.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Rogozin: U Donbas stižu borbeni roboti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala