- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Uzvraćamo Estoniji i proterujemo estonskog diplomatu iz Moskve

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
Pratite nas
Rusija proteruje estonskog diplomatu kao odgovor na akcije Talina i proterivanje ruskog diplomate, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„U Ministarstvo inostranih poslova Rusije je 31. marta pozvana otpravnica poslova estonske ambasade Jana Vanamelder. Upućen joj je protest u vezi sa tim što je 24. marta diplomatski službenik ruske ambasade u Talinu proglašen ‘personom non grata’ bez ikakvih osnova“, navodi se u izjavi na sajtu Ministarstva.

Ukazali su da će, po principu reciprociteta, estonski diplomata istog nivoa morati da napusti ambasadu Estonije u Moskvi. Rok za napuštanje Rusije će biti isti koji je Estonija dala i ruskom diplomati.

Rusko ministarstvo je istaklo da će Moskva morati da primeni i druge mere protiv upornih provokativnih akcija estonskih vlasti protiv Rusije i zaključilo da je odgovornost za rušenje bilateralnih odnosa na savesti onima koji donose odluke u Talinu.
Estonija je 24. marta proglasila ruskog diplomatu personom non grata.
Ranije je zvanična predstavnica estonskog Ministarstva spoljnih poslova Ana Tisler-Lavrentijev saopštila da je Rusija smanjila broj zaposlenih u ambasadi u Talinu, dok je u februaru ruski ambasador napustio Estoniju.
Zgrada estonske ambasade u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
RUSIJA
Estonija proteruje još jednog ruskog diplomatu: Moskva obećava odgovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala