- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najveći skandal u istoriji tenisa – pod istragom 181 igrač i 375 mečeva, uzimali po 400 evra za gem

© Sputnik / Lola ĐorđevićRuka sa lopticama za tenis
Ruka sa lopticama za tenis - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2023
Pratite nas
Francuski sportski dnevnik „Ekip“, objavio je informacije koje bi mogle da uzdrmaju teniski svet i donesu jedan od najvećih skandala u istoriji ovog sporta.
Prema njihovim izvorima, nadležni organi istražuju 375 nameštenih mečeva odigranih između februara 2014. i juna 2018, a oni su povezani sa 181 teniserom.
Navodno, glavni čovek operacije je 32-godišnji Jermen Grigor Sargasjan, poznat kao „Master“, kriminalac koji je podmićivao igrače i nameštao mečeve.
Pomenuti Jermen je već odslužio osam meseci zatvora pošto je uhapšen pod ovim optužbama, a bio je prisutan i na nedavnom nastavku suđenja u Belgiji.
Francuski igrači Mik Leskur i Žil Okala, teniseri za koje je već potvrđeno da su bili deo mreže koja je nameštala mečeve, suspendovani su od decembra prošle godine.
Teniseri koji su bili na meti nalazili su se ispod 200. mesta na ATP listi, jer je njima bilo lakše manipulisati zbog nedostatka novca. U javnost su brzo izašle i tarife za nameštanje.
Tako su svi osumnjičeni u ovoj aferi za izgubljeni gem u pojedinačnom meču dobijali 400 evra, za izgubljen meč dublova u dva seta po 2.000 evra. Navodno je ukupno oko osam miliona evra prošlo kroz sva ta nameštanja.
Marta Kostjuk - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
SPORT
Ukrajinka nastavila da seje mržnju prema Rusima – zato ide kući
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala