- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Virtuoz na klaviru Denis Macujev 8. maja u MTS dvorani

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/Evgeny EvtyukhovDenis Macujev
Denis Macujev  - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
Pratite nas
Svetski poznat pijanista Denis Macujev održaće veliki solistički koncert 8. maja u MTS dvorani.
Čuveni ruski umetnik predstaviće neobičan program pod nazivom “Na bis”, koji sadrži remek-dela klasične muzike od Mocarta i Betovena do Čajkovskog i Rahmanjinova.
Jedan od najistaknutijih pijanista našeg vremena izvešće najveća muzička dela različitih epoha i još jednom pokazati svoj jedinstveni talenat.

Najtraženiji pijanista svoje generacije

Denis Macujev odlučno se popeo na muzički Olimp pobedom na 11. Međunarodnom takmičenju „Čajkovski” u Moskvi 1998. godine. Iste godine osvojio je prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju pijanista u Parizu.
Po završetku Moskovskog državnog konzervatorijuma u kategoriji fortepijano, Macujev je odmah stekao svetsku slavu i postao jedan od najtraženijih pijanista svoje generacije.
Laureat je nagrade „Dmitrij Šostakovič”, Državne nagrade Ruske federacije za književnost i umetnost, Ordena počasti i ostalih prestižnih nagrada i zvanja.
© Foto : Ustupljeno Sputnjiku/Evgeny EvtyukhovDenis Macujev
Denis Macujev  - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
Denis Macujev

Div klasične muzike

Danas Macujev nastupa u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom sveta.
Nazivaju ga divom klasične muzike i smatraju genijem klavira, smelim inovatorom i pažljivim interpretatorom poznatih dela.
Rado je viđen gost u prestižnim koncertnim dvoranama širom sveta, neizostavni učesnik i organizator velikih muzičkih festivala, stalni član vodećih simfonijskih orkestara Rusije, Evrope, Severne Amerike i Azije.
Uvek oduševi i zadivi publiku, a njegovi koncerti su prepoznatljivi po izvanrednim improvizacijama i iznenađenjima.
Fenomen Denis Macujev ogleda se u njegovoj nepresušnoj energiji i retkom spoju talenta, harizme, raskošnog šarma i nezaustavljive radne discipline i, što je najvažnije, u njegovoj težnji da donese lepotu i bogatstvo muzike svakom slušaocu.
Pijanistkinja Aleksandra Dovgan - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
KULTURA
Ruska pijanistkinja Aleksandra Dovgan u Kolarčevoj zadužbini: Čudesno sviranje koje se retko čuje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala