- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Transrodna osoba ubila troje dece i troje odraslih u hrišćanskoj školi u SAD /video, foto/

© AP PhotoPucnjava u školi u Nešvilu
Pucnjava u školi u Nešvilu - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
Pratite nas
Odri Hejl (28), transrodna žena iz Nešvila, identifikovana je kao napadač na privatnu hrišćansku školi u tom gradu u američkoj državi Tenesi, u kojem su ubijena tri deteta i tri odrasle osobe.
Hejlova, bivša učenica ove škole, došla je u nju naoružana sa dve poluautomatske puške i pištoljem, saopštila je policija. Ona je ubila tri devetogodišnja deteta, učenika škole, kao i troje zaposlenih, starih između 60 i 61 godinu, navode američki mediji. Potom je sa drugog sprata škole pucala na policajce koji su se približavali zgradi, da bi je policijski tim ubio u hodniku škole.
Policija nije iznela detalje o mogućem motivu napada, mada pretpostavlja da je u pitanju neka vrsta ogorčenosti na školu kod Hejlove, koja je nekada pohađala tu ustanovu.
Ona nije imala kriminalni dosije pre ove masovne pucnjave, a u njenoj kući nađeno je još oružja – dve sačmarice, od kojih jedna sa skraćenom cevi.
Kod ubijene žene koja je izvela napad nađene su i detaljne mape škole kao i drugi dokazi koji ukazuju na to da je napad pažljivo planiran.
Haleova se bavila grafičkim dizajnom, a prošle godine je diplomirala na Nosi koledžu za umetnost i dizajn, gde je nagrađivana za uspehe navode američki mediji. Rođena je kao žena, a predstavljala se kao muškarac.
Povodom ovog napada oglasio se i američki predsednik Džozef Bajden, koji je naložio da zastave na Beloj kući, javnim i vojnim ustanovama budu spuštene na pola koplja.
„Moramo učiniti više da zaustavimo nasilje vatrenim oružjem. To rasparčava naše zajednice. Ponovo pozivam Kongres da usvoji zabranu za jurišno oružje“, rekao je Bajden u Beloj kući.
Tragedija u Nešvilu - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
DRUŠTVO
Tragedija u školi u Americi: Troje dece i četiri odrasle osobe ubijene u pucnjavi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala