- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić novim tripl-dablom srušio Filadelfiju: Embid „pobegao“ – Srbin pisao istoriju

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaš, odigrao je sjajnu utakmicu i sa Denverom savladao Filadelfiju rezultatom 116:111. Maestralni srpski as upisao je novi tripl-dabl učinak, dok je njegov glavni konkurent za osvajanje nagrada za najboljeg košarkaša u NBA izbegao ovaj susret i to već treću godinu zaredom.
Denver Nagetsi vratili su se pobedničkom nizu, upisali su četvrti uzastopni trijumf, a bilo bi čudo da nisu pored Nikole Jokića koji je još jednom pravio čuda na parketu.
Srpski košarkaš je za 35 minuta postigao 25 poena, čak 17 skokova i 12 asistencija čime je postao tek treći košarkaš u istoriji NBA lige koji je u jednoj sezoni imao deset utakmica sa više od 20 poena, 15 skokova i deset asistencija. Pre Nikole to su uspeli da urade samo Vilton Čemberlen i Oskar Roberston.
Jokić je imao fantastično šutersko veče odnosno osam koševa od 11 šuteva, dok je izgubio samo dve lopte. Trebalo je i sa druge strane da vidimo veliki broj poena od Džoela Embida, prve zvezde Filadelfije, međutim kandidat za titulu najboljeg košarkaša NBA povredio se pred susret sa Nagetsima.
Embidova povreda ne bi bila čudne prirode da ovaj košarkaš već treću godinu zaredom nije sprečen da igra protiv Jokića u Denveru u trencuima kada bi njihov međusobni okršaj mogao da prelomi ko će odneti čuveno priznanje za najboljeg igrača u sezoni.
Srpski as se ipak nije uplašio kao njegov glavni rival, pa je izašao na parket što se ispostavilo kao dobra odluka jer bi se Nagesti pomučili bez njega, s obzirom da je Filaldefija počela da preti u poslednjoj deonici.
Od najveće pomoći Jokiću je bio odlični Džamal Marej koji je zabeležio 19 poena, pet skokova i sedam asistencija, dok je najefikasniji igrač na meču bio Tajris Meksi koji je za Filadelfiju ubacio 29 poena i upisao četiri skoka uz pet asistencija.
Filadelfija je imala problem jer na raspolaganju nije imala ni Džejmsa Hardena, međutim Nagesti su ozbiljno pristupili oslabljenom rivalu i izborili kako timski važnu, tako i važnu pobedu za Jokića koji je pokazao Embidu da je još uvek u trci.
Ostali rezultati:
Detroit – Milvoki 117:126
Indijana – Dalas 104:127
Njujork – Hjuston 137:115
Juta – Finiks 103:117
Portland – Nju Orleans 90:124
Sakramento – Minesota 115:119
Los Anđeles Klipersi – Čikago 124:112
U emisiji „Sputnjik sport“ novinari sportske redakcije osvrnuli su se na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i završnu trku Partizana i Crvene zvezde za plasman u Top osam Evrolige.
Aleksandar Vezenkov - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
SPORT
Bugarin pod lupom posle fijaska u Beogradu: „Amerikanci se pitaju – šta je on?“
Američki košarkaš srpskog porekla Saša Stefanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
SPORT
Veliko iznenađenje – mladi srpski košarkaš ide u penziju
Basket na Crvenom trgu - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
SPORT
Spektakl na Crvenom trgu – i bronza za Partizan: „Moskva ostaje u prelepom sećanju“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala