Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kancelarija za Kosovo i Metohiju angažovala advokata za Srbina uhapšenog na Jarinju

© Sputnik / Gavro DešićZnak „stop“ na administrativnom prelazu Jarinje
Znak „stop“ na administrativnom prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
Pratite nas
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je večeras da je hapšenje bivšeg srpskog policajca Miljana J. na Jarinju nastavak pritisaka i progona srpskog naroda u pokrajini, posebno policajaca koji su u novembru prošle godine skinuli uniformu takozvane Kosovske policije.
U saopštenju se podseća da je Miljan J. uhapšen pred očima supruge i dvoje maloletne dece koji su njegovim iznenadnim hapšenjem pretrpeli ogroman stres.
„Odmah po saznanju o Miljanovom hapšenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju je angažovala advokata koji će ga braniti i pomagati mu u ovom slučaju, a predstavnici Kancelarije su stupili u kontakt sa porodicom uhapšenog, kako bismo im i na taj način pružili preko potrebnu podršku i ponudili svu pomoć“, navodi se u saopštenju.
Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja jeste kako se to Miljan J. godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi Kosovske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne poternice i na teret stavljaju dela stara više godina, konstatuje se dalje i zaključuje da to dovoljno govori o prirodi „ovog montiranog i političkog hapšenja i namerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natera da se vrate u Kosovsku policiju“.
Blokada na Jarinju - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
SRBIJA
Policija na Jarinju uhapsila još jednog Srbina, bivšeg policajca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala