- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najboljem Rusu skočila cena – klub se na vreme obezbedio

© AFP 2023 / VALERY HACHEAleksandar Golovin
Aleksandar Golovin - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2023
Pratite nas
Čuveni nemački sajt Transfermarkt objavio je nove vrednosti fudbalera, a na listi ruskih i dalje je najskuplji Aleks Golovin (26), plejmejker francuskog velikana Monaka.
Posle tradicionalnog preseka, vrednost nekadašnjeg fudbalera CSKA iz Moskve porasla je za tri miliona i sada iznosi 25 miliona evra.
Oldični vezista je ove sezone zabeležio 37 nastupa za Monako u svim takmičenjima, postigao šest golova i asistirao sedam puta.
Pre izvesnog vremena pisalo se i da Borusija Dortmund želi da ga vidi u svojim redovima i da je u zimskom prelaznom roku ponudila 40 miliona evra za reprezentativca Rusije.
Međutim, i Golovin i Monako nisu želeli da prihvate ponudu već su pre mesec dana potpisali novi ugovor koji važi do juna 2026. godine.
Inače, pre dolaska u Monako, sjajnog driblera i šutera su želeli engleski velikani: Arsenal, Čelsi i Mančester junajted.
Drugo mesto na listi najskupljih Rusa dele golman Krasnodara Matvej Safonov (24) i plejmejker Dinama iz Moskve Arsen Zaharjan (19), koji vrede po 15 miliona evra.
Četvrti je Aleksej Mirančuk (27) iz Torina koji vredi 12 miliona evra, a peti Daler Kujzaev (30) iz Zenita koji košta 10 miliona evra.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala