- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pakao za Slovenca i dug jezik Crnogorca – da li su to sudije naučile srpski?

© AP Photo / Nell RedmondLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2023
Pratite nas
Noć za nama u NBA ligi obeležili su igrači sa ovih prostora koji se nisu proslavili kada je disciplina bila u pitanju. Možda su i sudije naučile u međuvremenu srpski pa im više ne prolaze psovke i ljutnja, u slučaju Luke Dončića (Dalas) i Nikole Vučevića (Čikago).
Dalas je zabeležio drugi poraz u nizu od Šarlota (110:104), a četvrti vezani kojim je upao u probleme u borbi za plej-of. Problem više predstavlja činjenica da će sezonu nastaviti bez najboljeg igrača Luke Dončića kome preti meč suspenzije zbog 16. tehničke greške u sezoni.
Dončić je dobio tehničku na 7:51 minuta pre kraja treće četvrtine zbog burne reakcije posle promašaja u jednoj akciji. Ukoliko mu NBA liga ne poništi ovaj faul Slovenac neće igati protiv Indijane u noći između ponedeljka i utorka.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2023
SPORT
Slovenac u velikim problemima – „Ovo više nisam ja, ne uživam na terenu“
Ova suspenzija bila bi prva u karijeri za Luku Dončića, a on bi postao tek treći igrač ove sezone koji je odslužio utakmicu suspenzije. Pre njega su to uradili Dilon Bruks (dva puta) iz Memfisa i Drejmond Grin iz Golden Stejta.
Lukina tehnička mogla bi skupo da košta Dalas, čak i plasmana u plej-of. Užasnom formom, sa četiri vezana poraza pali su na skor od 36-39, a dva poraza u tri dana došli su protiv tima koji ima skor od 25-51 i očajnu sezonu iza sebe.
Dončiću su se tako samo „nakalemili“ novi problemi, nekoliko dana nakon što je izjavio da je nesrećan na košarkaškom terenu i da ima probleme u privatnom životu.
Luka je meč sa Šarlotom okončao sa 40 poena, 12 skokova i osam asistencija, pa ne čudi što trener Džejson Kid posle meča izrazio nadu da će mu tehnička biti poništena.
„Nikada ga nećmo zameniti. Biće potrebna grupa igrača da bismo to izveli. Zato će Timi, Hardi i Džoš imati veće minute. Nadam se da će tehnička biti poništena, mislim da nije bila potrebna, ali videćemo“, rekao je Kid.
Veče za zaborav imao je Nikola Vučević. Centar Čikaga zaradio je dve tehničke greške na meču sa Los Anđeles Lejkersima, samim tim i isključenje iz igre. Mnogi smatraju da je Crnogorac prestrogo kažnjen.
Posle jednog duela u reketu krajem druge četvrtine Vučević je burno reagovao ka sudiji Šonu Korbinu koji mu je pokazao tehničku. Zatim je nezadovoljan time Nikola opsovao na srpskom što je glavni sudija Toni Braders ocenio kao razlog za drugu tehničku i izbacivanje iz igre.
Treneru Bulsa Biliju Donovanu i dalje nije jasno zašto je Vučević isključen.

„Ne znam kako mogu da ga izbace iz igre ako priča na srpskom. Možda ih je pitao da odu na večeru“, našalio se trener Čikaga.

Bulsi su i bez Crnogorca savladali Lejkerse u gostima sa 118:108, a Nikolu je sjajno odmenio Andre Drejmond sa 12 poena i osam skokova.

„Očigledno je bila loša moja odluka da reagujem kako sam reagovao posebno u tako važnoj utakmici za nas. Moram bolje da kontrolišem emocije, pogrešio sam. Drago mi je samo što smo pobedili, to čini da se malo manje bedno osećam“, poručio je Vučević.

Spomenimo na kraju i da Bogdan Bogdanović opet nije bio starter u ekipi Atlante koja je poražena od Memfisa na svom terenu (119:123). Srbin je za 22 i po minuta postigao 10 poena (4/9 iz igre, 2/7 za tri poen), uz dva skoka i isto toliko asistencija.
NBA rezultati
Šarlot - Dalas 110:104
LA Lejkers – Čikago 108:118
Atlanta – Memfis 119:123
Boston – San Antonio 137:93
Klivlend – Hjuston 108:91
Orlando – Bruklin 119:106
Toronto – Vašington 114:104
Portland – Oklahoma 112:118
Golden Stejt – Minesota 96:99
*Pogledajte emisiju Sputnjik sport
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala