- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Norveškog admirala zaplašile ruske podmornice

© Foto : Press service of the Ministry of Defence of the Russian FederationAtomnaя podvodnaя lodka Severnogo flota «Severodvinsk»
Atomnaя podvodnaя lodka Severnogo flota «Severodvinsk» - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
Pratite nas
Vrhovni komandant norveške mornarice, viceadmiral Rune Andersen, izrazio je zabrinutost zbog aktiviranja modernih ruskih podmornica, navodi TV2 u materijalu posvećenom aktivnostima ruske vojske u severnom Atlantiku.
Televizijski kanal napominje da su nuklearne podmornice „Severodvinsk“ i „Jurij Dolgoruki“ redovno u severnom i južnom Atlantiku.
„Ove podmornice su moderne, nečujne i opremljene savremenim projektilima“, rekao je Andersen i dodao da one mogu da „predstavljaju pretnju” strateškim ciljevima u SAD i Evropi.
Kako je ranije za Sputnjik rekao generalni direktor Ujedinjene brodograditeljske korporacije Aleksej Rahmanov, 2023. godine ruska mornarica će biti popunjena s pet najnovijih podmornica odjednom - tri nuklearne i dve dizel, a nakon remonta i modernizacije još dve nuklearne podmornice s pogonom će se vratiti u borbu.
„Severodvinsk“ je ruska višenamenska nuklearna podmornica četvrte generacije, vodeći brod projekta 885 „Jasen“. „Jurij Dolgoruki“ je strateška nuklearna podmornica, vodeći brod projekta 955 „Borej“.
Teška nuklearna raketna krstarica Admiral Nahimov u bazi Severne flote Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
RUSIJA
Raketna krstarica „Admiral Nahimov“ vraća se u borbeni sastav ruske mornarice 2024.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala