- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ljubičić uporedio Đokovića i Nadala – „Novak je favorit, isto izgleda danas i pre deset godina“

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
Pratite nas
Ivan Ljubičić, jedan od najboljih hrvatskih igrača svih vremena, godinama je bio trener Rodžera Federera, a sada za bugarsku Nova televiziju komentariše trku između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala za titulu najboljeg igrača u istoriji. I ističe da je Srbin favorit.
Oba šampiona trenutno imaju po 22 osvojena Gren slema, trka uveliko traje, a vrhunac se očekuje na Rolan Garosu.

„Mislim da je sada Novak veliki favorit. Uglavnom zato što je fizički zdraviji. Kada pogledate Novaka danas i Novaka pre 10 godina, fizičke razlike gotovo da i nema. Kod Rafe možete videti razlike. Ako gledate stare mečeve iz 2005. ili 2006, pa 2010. godine... Možete videti da je Nadal drugačiji, da igra drugačije, fizički se vidi razlika. Kod Novaka se to ne vidi. Mislim da će Novak osvojiti još Gren slemova. Ali, možemo pričati o tome koliko god želite, niko ne zna. Videćemo na kraju ko će imati najviše titula“, rekao je Ljubičić.

Ono što je nesumnjivo je po Ljubičiću je činjenica da je Federer najpopularniji teniser u istoriji, a o tome je govorio pre par dana.
„Mislim da se ne može gledati isključivo kroz gren slemove. Rodžer već nije najuspešniji po tom pitanju. Međutim, veličina i uspešnost nisu identični pojmovi. Ako jesu, onda to Rodžer definitivno neće biti. Bude li se gledao uticaj na sport, mislim da se ni Nadal ni Đoković u tom smislu ne mogu porediti sa Federerom. Rodžer je tu neprikosnoven“, rekao je Ljubičić.
Čini se da će se konačni sud donositi kada i Novak i Rafa završeka karijeru.
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
SPORT
Rusi odlični, Srbe čeka ogroman izazov u Americi – Lajović igra i za Đokovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala