- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović pozvao u posjetu direktora Europola

© Sputnik / Lola ĐorđevićDritan Abazović,
Dritan Abazović,  - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2023
Pratite nas
Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović zahvalio se, u svoje i ime Vlade, na podršci koju je Europol, na čelu sa izvršnim direktorom Katrin de Bol, pružio crnogorskim institucijama u prethodnom periodu.
Abazović je u pismu zahvalnosti upućenom de Bol podsjetio da je u prethodnih nekoliko dana sprovedena opsežna akcija koja je, kako je naveo, omogućila da se dođe do lica unutar Uprave policije koja su povezana sa kriminalnim grupama.
"Akcija, koja je rezultat višmjesečnog rada i koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Europol-a, istorijska je za Crnu Goru jer je doprinijela suzbijanju kriminalnih struktura unutar institucija sistema uključenih u trgovinu drogom, te pružila dodatan podstrek da još odlučnije nastavimo s reformama na ovom polju", ističe Abazović.
On je kazao da je uvjeren da će zajedno kroz redovan dijalog nastaviti jačanje saradnje, u obostranom interesu, čemu, dodaje premijer, ostaje iskreno posvećen.
"Stoga, uz ponovljenu zahvalnost za nesumnjiv doprinos i uložen napor u pravcu snaženja našeg partnerstva, koristim priliku da Vama i Vašem timu uputim poziv da, u terminu koji zajednički usaglasimo, posjetite Crnu Goru", zaključuje Abazović u pismu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala