Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Naši heroji nisu zaboravljeni“: Osveštan spomenik braći Milić u Kosovskoj Mitrovici /video, foto/

© Sputnik / Teodor AnastasijevićU Kosovskoj Mitrovici je danas povodom obeležavanja 24 godine od početka bombardovanja SR Jugoslavije pored glavnog mosta na Ibru osvećen spomenik braći Milić, tragično nastradaloj braći tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine.
U Kosovskoj Mitrovici je danas povodom obeležavanja 24 godine od početka bombardovanja SR Jugoslavije pored glavnog mosta na Ibru osvećen spomenik braći Milić, tragično nastradaloj braći tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine. - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Pratite nas
U Kosovskoj Mitrovici je danas povodom obeležavanja 24 godine od početka bombardovanja SR Jugoslavije pored glavnog mosta na Ibru osveštan spomenik braći Milić, tragično nastradaloj braći tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine.
Vence su na mestu gde je osvećena spomen ploča braći Milić čije ime nosi i trg u Kosovskoj Mitrovici položili Borislav Tajić, zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kao i predstavnici Srpske liste i predsednik Privremenog organa ooštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.
Spirić je pred više stotina građana poručio da će se građani sa ponosom sećati braće Milić njihove tragične sudbine i žrtve za slobodu.

„Ni nakon 24 godine ne možemo i ne smemo da zaboravimo žrtvu koju je naša zemlja i porodica Milić doživela. Stojimo ispred spomenika Tri božura koja su posvećena braći Milić i iz kojih i danas teku krvave suze za njihovu silom ugašenu mladost. Njihov podvig u nama će živeti i nikada ih nećemo zaboraviti“, poručio je Spirić.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić obratio se okupljenima u ime Petra Petkovića i poručio im da je država Srbija uvek uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.
„Danas se sa ponosom sećamo otpora koji smo pružili u neravnopravnoj borbi. Naše prisustvo ovde danas govori da naši heroji nisu zaboravljeni. Ovo je mesto sećanja i za sve postradale u NATO agresiji. Njihova žrtva mora da služi kao vodilja za sva buduća pokolenja – da se nikada ne bi ponovilo. Srbija danas nije onakva kakva je bila 1999. godine, i više nikada neće dozvoliti da se naši građani proteruju i ubijaju”, poručio je Tajić.
Braća Milić, blizanci Boban i Srđan poginuli su 1999. tokom NATO bombardovanja, a njihov brat Goran, preminuo je od tuge na godišnjicu njihove smrti.
Obeležavanja sećanja na godišnjicu od početka NATO agresije održana su u svim mestima na KiM u kojima žive Srbi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala