Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dodik: Nećemo da idemo u Evropu ultimatuma /video/

© Tanjug / JADRANKA ILIĆMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Pratite nas
Okupljamo se ovde da bi ono što se desilo te godine od strane zlotvora koji je naložio da se bombarduje Srbija i ubijaju nevini, da se agresija ne zaboravi, kazao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom ceremonije obeležavanja 24. godišnjice početka bombardovanja u Somboru.
"Okupljamo ne samo da se sećamo, već da nikada ne zaboravimo, a što se mene tiče, nikada im nećemo zaboraviti. Ne možemo da im oprostimo zato što su bili bezdušni, ne samo zato što su išli do kraja da nas ubiju, već i da nas potcene, svojim tvrdnjama da je sve to bilo samo zbog organizacije NATO koja je tada izgubila smisao i htela da pokaže da su moćni", istakao je Dodik.
Dodao je da su onda uticali da oni koji su počinili zločine nikada ne odgovaraju.
"Nikada se nije desilo da je neko napao nekog, načinio štetu, a da nije razgovarano o reparacijama. Onda su došli, ponudili svoje kredite da popravljamo mostove, škole televiziju kojiu su uništili. Nismo mogli da obnovimo decu i ljude koje smo izgubili", naglasio je.
Ja im nikada neću verovati, izgubili su bilo kakav obzir, da se onima koje su nazivali kolateralnom štetom izvine. Mi nismo nikakva kolateralna šteta, naša deca su ginula, nosila traume, naglasio je predsednik Srpske
"I onda nam dođu i kažu da treba da zaboravimo, da idemo dalje. Oni moraju da shvate da srpski narod čine jednako i živi i mrtvi, i oni koji će se roditi, a naša je odgtovornost da se prma onima koji dolaze ponašamo odgovorno. Nikada se neću klanjati onima koji nam donose samo zlo. EU u koju smo verovali da je mesto u koju teba da se zaputimo, danas nam samo postavlja ultimatume. Mi ne želimo Evropu ultimatuma. Da li je to njihova nemoć, ili rani znak njihove propasti, ali znam da moramo da čuvamo naš suverenitet i narodnu volju. A narodna volja je da Srbi imaju dve držve, Srbiju i Republiku Srpsku, to je ono što moraju da nam priznaju", kazao je Dodik.
Državna ceremonija obeležavanja 24. godišnjice početka NATO bombardovanja - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
SRBIJA
24 godine od NATO agresije: Centralna manifestacija Dana sećanja na žrtve bombardovanja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala