- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus je nezaustavljiv – topi se rekord čuvenog Kanađanina

© Sputnik / Alexey KudenkoAleksandar Ovečkin
Aleksandar Ovečkin - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Pratite nas
Hokejaši Vašingtona ubedljivo su porazili Čikago na svom terenu u regularnom delu NHL sezone sa 6:1. Jedna od zvezda večeri bio je kapiten Vašingtona Aleksandar Ovečkin (37) koji je upisao gol i asistenciju.
Ruski napadač je sjajnu partiju proslavio sa najstarijim sinom Sergejem, koji je takođe bio na utakmici.
Zvanični tviter nalog Vašingtona je objavio film posvećen ovom događaju, kome su prisustvovali i Ovečkinova supruga Anastasija, kao i majka Tatjana.
Ovečkin je 41. pogodak u sezoni postigao na maestralan način, tako što je sve sam uradio i naravno odmah otklizao do Sergeja koji je skakao od radosti.
Nekadašnji hokejaš moskovskog Dinama je trenutno drugi na listi najboljih strelaca u istoriji NHL šampionata. Rus je protiv Čikaga postigao 821. gol u karijeri i smanjio zaostatak za Vejnom Greckim na 73 pogotka.
Ako nastavi ovim tempom, realno je da rekord legendarnog Kanađanina padne za dve sezone, a Rus postane najveće ime u najbržoj timskoj igri na svetu.
Amerikanci, naravno, potenciraju Ovečkinove veze sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom s namerom da obezvrede uspehe hokejaša, ali navijači Vašingtona za to ne mare pošto je njihov ljubimac i prva zvezda u top formi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala