Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

© Tanjug / JADRANKA ILICParastosom žrtvama, na centralnom kraljevačkom trgu, Trgu srpskih ratnika, večeras je počelo obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji na SR Jugoslaviju 1999.godine. Prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.
Parastosom žrtvama, na centralnom kraljevačkom trgu, Trgu srpskih ratnika, večeras je počelo obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji na SR Jugoslaviju 1999.godine. Prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik. - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine.
Obeležavanje će biti održano sutra u 18 časova u Somboru, kako je navedeno u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika republike.
Pre 24 godine, 24. marta 1999. godine, započela je agresija NATO na Srbiju, odnosno Saveznu Republiku Jugoslaviju.
U agresiji NATO poginulo je 249 vojnika i 22 policajca, kao i 2.500 civila, dok je 6.000 ranjeno. Tadašnja Savezna vlada SRJ procenila je materijalnu štetu na 100 milijardi američkih dolara.
Agresija je trajala do 9. juna 1999. godina, kada je potpisan Kumanovski sporazum.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala