- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Šta se desi u avionu kada odbijete da sednete na svoje mesto /video/

© Foto : Flickr/Bryan BurkeAvion, ilustracija
Avion, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
Pratite nas
Snimak na kojem je jedan putnik u avionu omamljen pištoljem pred ostalim putnicima i posadom leta, proširio se društvenim mrežama.
Radi se o hapšenju putnika Bolik Bet Maloua (30) u avionu „Džet Stara“ u Australiji. On je na letu iz Perta za Melburn u subotu uveče hteo da sedne pored supruge i deteta, a zamoljen je da se pomeri na mesto koje mu je dodeljeno na avionskoj karti.
Osoblje ga je više puta molilo da sedne na svoje mesto, a on je to odbijao, nakon čega je došlo do svađe. Posle eskalacije svađe, pet policajaca ga je omamilo da bi ga uhapsili, ispričao je on za australijske medije.
„Osećao sam se kao životinja. Pet policijskih i četiri različita pištolja odjednom na čoveka koji nije učinio ništa loše“, rekao je on.
Kada je pitao što je pogrešno uradio, rekli su mu da može dobrovoljno da pođe s njima, ili će ga u suprotnom oni odvesti. Na kraju je omamljen pištoljem, stavljene su mu lisice i uhapšen je, a pritom je pred svima vrištao od bola.
I drugi putnici su ispričali da je scena bila vrlo nasilna.
„Svađa je brzo eskalirala. Bilo je veoma nasilno. Čak sam se i ja tresla“, ispričala je jedna putnica za News.com.au.
Australijska policija je saopštila da su posegli za pištoljem za omamljivanje nakon što ništa drugo nije pomagalo, a Malou je postao fizički i verbalno agresivan. Ističu da su povređena i tri policajca. Ipak, jedan putnik je incident snimio, a on kaže da nije bilo agresije s Malouove strane.
UPOZORENJE: Video snimak je uznemirujućeg sadržaja!
Avion je na kraju poleteo bez porodice Malou. Bolik Bet Malou se trenutno nalazi u Pertu zbog privremene zabrane letenja, ali i dalje tvrdi da nije ništa kriv, preneo je „Jutarnji list“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala