- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Luksemburg: Bajden i Si da sastave mirovni plan za Ukrajinu

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaZastava Luksemburga
Zastava Luksemburga - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
Pratite nas
Predsednik Kine Si Đinping i američki lider Džozef Bajden mogli bi da održe sastanak i zajedno sastave plan o rešavanju konflikta u Ukrajini, izjavio je premijer Luksemburga Ksavije Betel nakon dolaska na samit EU.
"Biću iskren, iako znam da se to nekome neće svideti. Ako želimo mir u Ukrajini treba da se sastanu gospodin Bajden i gospodin Si Đinping. Bilo bi sjajno, ovo kaže šef vlade malog Luksemburga, ako bi se predsednik Amerike i predsednik Narodne Republike Kine sastali i izradili zajednički mirovni plan“, rekao je premijer.
On je sugerisao da Rusija i Ukrajina neće imati ništa protiv toga.
Podsetimo, krajem februara kinesko Ministarstvo spoljnih poslova objavilo je dokument od 12 tačaka u kojem detaljno iznosi svoj stav o rešavanju konflikta u Ukrajini, a kao najvažnija stavka navodi se momentalni prekid borbenih dejstava i prelazak na mirovne pregovore.
U dokumentu pod nazivom „Stav Kine o političkom rešavanju ukrajinske krize“, koji je objavljen na veb stranici Ministarstva, kineski spoljnopolitički resor navodi da će Kina nastaviti da igra konstruktivnu ulogu u nastavku mirovnih pregovora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala