- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus je favorit za titulu prvaka sveta!

© AP Photo / Jon GambrellJan Nepomnjašći
Jan Nepomnjašći - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
Pratite nas
Ruski velemajstor Jan Nepomnjašći favorit je predstojećeg meča za titulu prvaka sveta u šahu protiv Kineza Ding Lirena, izjavio je Aleksandar Žukov, potpredsednik Ruske šahovske federacije (RCF) i počasni predsednik Ruskog olimpijskog komiteta.
Nepomnjašći će igrati sa Ding Lirenom u Astani od 7. aprila do 1. maja. Rus je 2021. izgubio od Norvežanina Magnusa Karlsena u borbi za titulu svetskog prvaka.
Ovoga puta Nepo je trebalo ponovo da igra protiv Magnusa Karlsena, ali se Norvežanin povukao i odlučio da se ne bori za odbranu titule najboljeg na svetu.
„Meč će biti veoma interesantan, kao i svaki za titulu prvaka sveta. Mislim da Jan ima više šansi, jer ima iskustva sa mečom sa Magnusom Karlsenom.Mislim da su njihove šahovske veštine približno jednake, ali s obzirom na to da Jan ima iskustva u takvom meču, on je favorit protiv Dinga. Mislim da je naučio dosta toga iz meča sa Karlsenom i da je spreman“, rekao je Žukov.
A, potom je Žukov nastavio da hvali Nepa.
„On je jedan od najjačih šahista na svetu“, dodao je potpredsednik FSR, ocenjujući protivnika Rusa.
Velemajstor Sergej Karjakin rekao je za RIA Novosti da smatra da su šanse za pobedu u predstojećem meču za titulu svetskog šampiona u klasičnom šahu između Rusa Jana Nepomnjašćija i Kineza Ding Lirena jednake.
„Uvek sam verovao da su pre početka bilo kog meča šanse protivnika 50-50. Štaviše, njihov rejting je približno isti, jer su Jang Nepomnjači i Ding Liren trenutno drugi i treći šahisti na svetu. Nikome neću davati prednost u međusobnom meču. Šanse su fifti-fifti“, rekao je Karjakin.
Videćemo ko će na kraju doći do najvažnije titule u svetu šaha - prvaka sveta u klasičnom formatu.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Đoković otkrio ciljeve, pa Amerikancima dao odgovor kom se nisu nadali
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala