Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska lista neće učestvovati na izborima 23. aprila na KiM

© AP Photo / Visar KryeziuKosovska Mitrovica
Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
Pratite nas
Srpska lista nije dostavila imena kandidata za gradonačelnike opštine na severu Kosova i Metohije, a rok za prijavu kandidata istekao je danas u 16 sati. Kako Sputnjik saznaje, Srpska lista ostala je pri svom stavu da neće učestvovati na izborima u opštinama na severu koji su zakazani za 23. april.
Centralna izborna komisija takozvanog Kosova raspisala je za nedelju 23. aprila izbore za četiri gradonačelnika u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Severna Mitrovica i Zvečan kao i izbore za lokalne skupštine u opštinama Zvečan i Leposavić.
U opštinama Severna Mitrovica i Zubin Potok su nakon što su Srbi napustili takozvane kosovske institucije imenovani odbornici od strane CIK a prema plasmanu na izborima iz 2021. godine.
Trenutno u opštini Severna Mitrovica ima samo jedan odbornik srpske nacionalnosti dok su u opštini Zubin Potok osim albanskih odbornika u lokalnoj skupštini trenutno zastupljeni i Srbi iz opozicione Giza Zubin Potok koji broje tri odbornika, a koji su najavili da će podneti ostavke na svoje funkcije.
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SRBIJA
Kurti pozvao Srbe da se vrate u institucije i učestvuju na izborima
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SRBIJA
Koliko je Srba ostalo na Kosovu: Dačić odgovorio austrijskom ministru u Beču
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala