- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma: Pod maskom biolaboratorija u Ukrajini su se skrivale baze NATO-a

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
Pratite nas
Istraga o aktivnostima američkih biolaboratorija u Ukrajini potvrdila je da se pod njihovom maskom tamo nalaze vojni objekti NATO-a, rekla je zamenica predsednika Državne dume Irina Jarova, član parlamentarne komisije za istraživanje delatnosti biolaboratorija.

"Naša istraga je u potpunosti potvrdila da su u Ukrajini, pod maskom biolaboratorija, građeni vojni objekti Sjedinjenih Država i NATO-a. Želim odmah svima da skrenem pažnju na to da su za dolazak pravih vojnih baza na suverenu teritoriju drugih zemalja potrebni ozbiljni, kontrolisani razlozi. Kad govorimo o bloku NATO-a, onda je otvaranje vojno-bioloških laboratorija omogućilo Sjedinjenim Državama da zaobiđu sve međunarodne sporazume“, citirala je poslanicu pres-služba Državne dume.

Navodi se da stručnjaci na terenu mogu da testiraju bioagense, da istraže njihovu patogenost, „moguće puteve isporuka do cilja i druga svojstva u oblasti potencijalne primene”.
"U globalni plan širenja vojno-bioloških aktivnosti na druge zemlje nisu umešani samo Pentagon i američke obaveštajne službe, već i sa njima povezane korporacije. U SAD je otvoreno oko 400 laboratorija dvostruke namene. Dobijeni rezultati omogućavaju Amerikancima da upravljaju i oblikuju širenje epidemija“, dodala je ona.
Prema rečima Jarove, Vašington je uvek imao „poseban geopolitički interes u stvaranju raznih struktura spoljne kontrole u ​​Ukrajini“.
Prema prezentaciji ruskog Ministarstva odbrane, SAD su potrošile preko 200 miliona dolara za rad bioloških laboratorija u Ukrajini, koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu.
Načelnik Snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov ranije je izjavio da SAD prebacuju rad biolaboratorija iz Ukrajine u Poljsku i baltičke zemlje.Tokom specijalne operacije, ruski vojnici otkrili su više od 20 hiljada dokumenata koji potvrđuju usmerenost Pentagona na stvaranje komponenti biološkog oružja i njihovo testiranje na stanovništvu Ukrajine i drugim državama duž granica Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala