- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon: SAD će potrošiti milijardu dolara na razvoj bioproizvodne industrije

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteZdanie Pentagona s flagom SŠA v pamяtь o žertvah tragedii 11 sentяbrя
Zdanie Pentagona s flagom SŠA v pamяtь o žertvah tragedii 11 sentяbrя - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane SAD će u toku pet godina potrošiti milijardu dolara na ubrzani razvoj domaće bioproizvodne industrijske baze, navodi se u bioproizvodnoj strategiji Pentagona.
Prema strategiji, bioproizvodnja podrazumeva „brzo unapređujuću tehnologiju“ korišćenja bioloških mehanizama u proizvodnji rastuće količine materijala, koji predstavlja značajan interes za Ministarstvo odbrane.
Iz dokumenta proizlazi da su se Sjedinjene Američke Države suočile sa fundamentalnim jazom u mogućnosti unapređenja bioproizvodne industrije, počev od laboratorijskih testiranja i razrade do razmera komercijalne proizvodnje zbog nedovoljnog razvoja infrastrukture za sprovođenje probnih testiranja novih tehnologija ili proizvoda.
Naglašava se da „strateški rivali“ Vašingtona trenutno investiraju u razvoj fleksibilnih bioproizvodnih kompanija koje omogućavaju stvaranje različite robe u jednom objektu.

„Kao rezultat toga, mnoge američke kompanije okreću se ka Evropskoj uniji kako bi zadovoljile svoje bioproizvodne potrebe i samo je pitanje vremena kada će se kompanije iz SAD okrenuti Kini“, ističe se u dokumentu.

Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 27.10.2022
SVET
Pentagon objavio novu odbrambenu strategiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala