- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Zapad besan zbog posete Sija Rusiji

© Press-služba prezidenta BelarusiPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je objasnio da na Zapadu besne zbog posete kineskog predsednika Si Đinpinga Rusiji, jer su svesni da su podstakli ujedinjenje Rusije i Kine, prenosi beloruska agencija BelTa.
„Ništa bolje nisu učinili za nas, za Rusiju i za Kinu, od toga što su nas ujedinili. Zapad nas je, jednostavno, ujedinio, a protiv tog fronta neće istrajati. Zato besne. Shvatili su da su učinili sve kako bi ujedinili moćnu resursnu, kosmičku, nuklearnu silu Rusiju i jednako moćnu zemlju sa ljudskim resursima, nuklearnu zemlju koja je okrenuta ka budućnosti – Kinu. Smatrajte da je Kina prva zemlja. Zato i besne“, rekao je beloruski predsednik.
Predsednik Kine Si Đinping boravio je u radnoj poseti Rusiji od 20. do 22. marta. To je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je treći put izabran za lidera Kine. Si je po dolasku u Moskvu rekao da su Peking i Moskva pouzdani partneri, te da je u svetu koji je daleko od mirnog Kina spremna da sa Rusijom odlučno štiti međunarodno pravo.
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
RUSIJA
Zapad je besan i to je dobro: Medvedev o poseti kineskog lidera Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala