- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Skandal u Novom Pazaru – huligani pretili kapitenu vađenjem očiju, Rasim Ljajić podneo ostavku

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
Pratite nas
Iskusni golman Filip Kljajić (32), kapiten Novog Pazara, doživeo je strašnu torturu od strane navijača kluba za koji brani. Huligani iz Sandžaka su ga najpre brutalno izvređali posle utakmice sa Kolubarom u subotu, da bi se današnji pokušaj pomirenja završio još gore - polivanjem vodom i fizičkim napadom.
Novi Pazar, koji se bori za izlazak u Evropu, poražen je minulog vikenda od Kolubare na svom terenu sa 1:0, a posle meča navijači su se ustremili na igrače kojima je ovo drugi poraz u nizu.
Kapiten i golman Kljajić pokušao je da zaštiti saigrače i izvukao deblji kraj.
„Posle meča sa Kolubarom, otišli smo da se pozdravimo sa navijačima, a oni su počeli da nas vređaju. Kao kapiten, stao sam iza tima i odgovorio da ne vidim u čemu je problem, jer igramo dobro, i dalje se borimo za izlazak u Evropu, a oni su nam zamerili zbog jednog poraza. Međutim, tada su obrušili na mene, počeli da me vređaju na verskoj i nacionalnoj osnovi. Bilo bi neukusno da govorim reči koje su mi uputili“, rekao je Kljajić za „Večernje novosti“.
Posle tri slobodna dana (zbog reprezentativne pauze), Kljajić se vratio u Novi Pazar, gde je generalni sekretar kluba Fikret Međedović u utorak organizovao sastanak sa navijačima u jednom kafiću, kako bi se pomirili.
Međutim, drugi susret s huliganima je dobio još neprijatniji tok.
„Pozvao me je da se ponovo sastanem sa navijačima. I tu sam doživeo maltretiranje, još gore stvari, što je i on video. Hvatali su me za glavu, zavrtali uši i pretili da će mi lomiti ruke i vaditi oči“, kaže Kljajić, nekadašnji golman Partizana uz napomenu da se za sada sigurno neće vraćati u klub.
Predsednik FK Novi Pazar Rasim Ljajić podneo je ostavku zbog ovog incidenta.
„Ovo je prevršilo svaku meru i svako dalje ostajanje u klubu za mene lično bi predstavljalo nepotrebnu kompromitaciju. Upozoravao sam ranije da treba raščistiti odnos sa pojedincima, koji izazivaju incidente i prave ogromnu finansijsku i sportsku štetu i da se ne vidim u njemu ukoliko se taj problem ne reši. Želim da uputim javno izvinjenje golmanu Kljajiću i njegovoj porodici zbog doživljene neprijatnosti i neviđenog skandala“, istakao je Ljajić u saopštenju.
Njegova odluka da napusti klub uticala je i da bosanski stručnjak Feđa Dudić iznenada odustane od angažmana na klupi Novog Pazara, iako je ove srede trebalo zvanično da preuzme funkciju trenera prvog tima.
Izgleda da je jedna lepa fudbalska priča u gradu na Jošanici gotova. Nažalost.
Frank Maki Banjak - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Hteo je politiku, ušao u kopačke – bio u Srbiji i završio u Rusiji: „Ko kaže da su Rusi hladni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala