- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Amerika seje mržnju prema Rusiji po svetu

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države, zajedno sa svojim saveznicima, pokušavaju da okrenu svet protiv Rusije, seju mržnju prema njoj i pokušavaju da je diskredituju, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.
On je skrenuo pažnju na to da nezavisna, koja brani interese multipolarnog i pravednog sveta, Rusija „ne odgovara Sjedinjenim Državama, koje su, krijući se iza izmišljene teorije o isključivosti Amerikanaca, navikle da se igraju sa međunarodnim pravom, diktiraju i nameću svoje vrednosti i uslove svetu, da imaju vazale, a ne partnere“.
„Stoga SAD i njeni poslušnici, stvarajući imidž neprijatelja iz Rusije, seju mržnju prema našoj zemlji i njenom narodu, pokušavajući da diskredituju ruski svet, namećući svetskoj zajednici konfrontaciju sa našom državom“, rekao je Patrušev.
Za to se, nastavio je, koriste sve prljave i podle metode vođenja informacionog rata, otvorene laži, nepotkrepljene optužbe, inscenirani incidenti, kao što su Buča, Mariupolj, Kramatorsk.
„Čak i za podrivanje Severnih tokova u početku je Moskva bila optužena“, podsetio je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije.
„Sve ovo ima za cilj da nam nametne neoliberalne vrednosti umesto tradicionalnih ruskih duhovnih i moralnih vrednosti, lišavajući naš narod ponosa na svoju zemlju i njenu viševekovnu istoriju, podrivajući jedinstvo društva što je omogućilo da se fašizam pobedi 1945. godine“, rekao je on.

Strane obaveštajne službe rade protiv Rusije

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije je istakao da strane specijalne službe pokušavaju da u Rusiji podignu protestna i separatistička raspoloženja, a to se dešava uz podršku pseudopolitičkih struktura i nevladinih organizacija iz inostranstva.
„Uz pokroviteljstvo stranih specijalnih službi podižu se protestna i separatistička raspoloženja. Organizatori protestnih akcija, koristeći anonimne kanale za razmenu poruka, kao što su Telegram i Vacap, preduzimaju intenzivne pokušaje za destabilizaciju situacije u regionima Rusije“, rekao je Patrušev.
Ovakvu agendu podržavaju pojedine ekstremističke pseudopolitičke strukture čiji lideri iz inostranstva pozivaju na smenu političke vlasti i podelu zemlje. Osim toga, aktivno su uključene u manipulaciju javnom svešću, strane nevladine neprofitne organizacije, kao i medijske strukture koje kontroliše Zapad.
„Kolektivni Zapad je, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, pokrenuo infromacionu kampanju velikih razmera kako bi diskreditovao našu zemlju, direktno pozivajući na likvidaciju ruske državnosti“, zaključio je Patrušev.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala