- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Neće se dobro završiti“: Lavrov o planu Londona da Kijevu da municiju sa osiromašenim uranijumom

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Pratite nas
Posle vesti o tome da će London isporučiti Kijevu municiju sa osiromašenim uranijumom, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je izjavio da je Britanija izgubila kompas i da takve aktivnosti podrivaju stabilnost.

„Planovi da se Kijevu isporuči municija sa osiromašenim uranijumom svedoče da London ne samo da je spreman da rizikuje nego i da krši međunarodno humanitarno pravo, kao što je to bio slučaj 1999. godine u Jugoslaviji, i mnoge druge stvari koje sebi dozvoljavaju, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti“, istakao je Lavrov.

Nema sumnje da će se to za njih loše završiti, dodao je Lavrov.
„Ne čudi me takav razvoj događaja ako se to zaista dogodi. Ali nema sumnje da će se to loše završiti po njih“, naglasio je ruski ministar.
Prema njegovim rečima, London je već izgubio kompas u smislu kako njegova dejstva podrivaju stratešku stabilnost širom sveta.
Ranije danas zamenica ministra odbrane Velike Britanije Anabel Goldi izjavila je da će Britanija predati Ukrajini municiju sa osiromašenim uranijumom.
„Uporedo sa isporukom eskadrile... borbenih tenkova 'Čelendžer 2' Ukrajini, isporučićemo municiju, uključujući oklopne granate koje sadrže osiromašeni uranijum“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu britanskog parlamenta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala