- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jelena stavila krunu – Poljakinja i dalje priča o povredi: Nije mi teško da je pobedim

© AP PhotoJelena Ribakina i Iga Švjontek
Jelena Ribakina i Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Pratite nas
Posle poraza u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu od Jelene Ribakine, Iga Švjontek istakla je da nije mogla da igra najbolje što ume zbog povrede, da bi nakon što je Kazahstanka osvojila trofej Poljakinja otišla korak dalje. Švjontek se i dalje ne miri sa porazom i čvrsto veruje da bi pobedila da nije bila povređena.
Iga Švjontek je velika teniska šampionka, može da se pohvali sa tri Grend slem trofeja, međutim bila bi još veća šampionka kada bi našla pravi način da čestita protivnicama kada je pobede.
Istina, Poljakinja nije navikla toliko često da gubi, ali Jelena Ribakina pokazala joj je da definitinvo nije nepobediva. Najpre na Australijan openu, a onda i na Mastersu u Indijan Veslu, ali umesto da Iga prizna Jeleni da je bila bolja, ona tvrdi da bi je pobedila da nije bilo povrede.

„Ne bih rekla da mi je teško da ih pobeđujem, jer sam to puno puta uspevala. Znam da mogu dobro da igram protiv takvog tipa teniserki, ali sam svesna i da moram da napredujem. Poslednja dva meča protiv Ribakine nisu bila dobra, ali ću naučiti mnogo iz njih. Sigurno bih ovde igrala bolje protiv Ribakine da me nisu mučili bolovi“, istakla je Švjontek.

Poljakinja je slično govorila i posle poraza, ali ni nekoliko dana kasnije ne odustaje.
„Moj stručni štab i ja smo spremili specijalnu taktiku za Jelenu, naučila sam lekciju iz poraza u Melburnu, ali zbog povrede nisam uspela da je sprovedem u delo“, objasnila je prva teniserka sveta.
Iako je povređena poljska teniserka se i dalje nije povukla sa liste učesnika za Masters u Majamiju, mada i dalje nije nemoguće da to uradi ukoliko je povreda zaista ozbiljnije prirode.
Jelena Ribakina i Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
Tenis je dobio novu „veliku trojku“: Nekada Serena, Marija i Viktorija – sada Jelena, Iga i Arina
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
Nadal ispao iz Top 10 posle 18 godina: „Da se nije povredio...“
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
Jelena pokorila Ameriku – usledio šou uz poruku Beloruskinje: „Poslednji put si pobedila“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala