Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

General Mojsilović sa delegacijom Evropske komande Oružanih snaga SAD i komandantom Kfora /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike Srbijesastanak srpske i američke delegacije
sastanak srpske i američke delegacije - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Pratite nas
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas sa direktorom za strategiju, planove i politiku Evropske komande Oružanih snaga SAD general-majorom Danijelom Lasikom, koji sa delegacijom boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. General Mojsilović sastao se i sa komandantom Kfora general-majorom Anđelom Mikeleom Ristučom.
Na sastanku sa generalom Lasikom bilo je reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Evropi i na Zapadnom Balkanu, kao i o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga SAD, piše u saopštenju Ministarstva odbrane.
Kao oblasti od zajedničkog interesa u domenu vojno-vojne saradnje Srbije i SAD, koja doprinosi izgradnji mira i bezbednosti u regionu i svetu, identifikovani su obuka i obrazovanje vojnika i starešina, ali i niz drugih konkretnih aktivnosti koje direktno doprinose izgradnji operativnih sposobnosti Vojske Srbije, dodaje se u saopštenju.

Načelnik Generalštaba sa komandantom KFOR-a

© Foto : Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbrane Republike SrbijeMilan Mojsilović i Ađelo Mikele Ristuča
Milan Mojsilović i Ađelo Mikele Ristuča - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Milan Mojsilović i Ađelo Mikele Ristuča
General Mojsilović primio je danas i komandanta Kfora general-majora Anđela Mikelea Ristuču, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.
Reč je o redovnom sastanku na visokom nivou, koji se realizuju sa ciljem održavanja direktnih kanala komunikacije i stvaranja preduslova za efikasnu saradnju Vojske Srbije i Kfora na izgradnji sigurnog i bezbednog okruženja na Kosovu i Metohiji i u zahvatu administrativne linije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Na sastanku je bilo reči i o zajedničkim aktivnostima koje se preduzimaju za neprekidno praćenje situacije na terenu i efikasan odgovor na eventualne pokušaje ugrožavanja bezbednosti, pre svega nealbanskog stanovništva.
U razgovoru je istaknut značaj kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i međunarodnih snaga u našoj južnoj pokrajini, koje su, kako je general Mojsilović istakao, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija dužne da zaštite Srbe i srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe na prostoru Kosova i Metohije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala