- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Dva „tupoljeva“ patrolirala sedam sati iznad Japanskog mora /video/

© Sputnik / O. Grachev / Uđi u bazu fotografijaStrateški bombarder Tu-95MS
Strateški bombarder Tu-95MS - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Pratite nas
Dva strateška nosača raketa Tu-95MS Ruskog ratnog vazduhoplovstva su izvela planirani let iznad neutralnih voda Japanskog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Dva strateška nosača raketa Tu-95MS dalekometne avijacije su obavila planiran let iznad neutralnih voda Japanskog mora. Avioni su patrolirali više od sedam sati“, saopštilo je rusko Ministarstvo.
Avione Tu-95MS su pratili lovci Su-30 SM i Su-35S Ruskog ratnog vazduhoplovstva i PVO Istočnog vojnog okruga.
U Ministartsvu odbrane Rusije su naveli da posade dalekometne avijacije redovno lete iznad neutralnih voda Arktika, Severnog Atlantika, Crnog i Baltičkog mora i Tihog okeana. Svi letovi se izvršavaju uz strogo poštovanje međunarodnih propisa o korišćenju vazdušnog prostora.
Osim toga i druge zemlje izvode letove pored granica Rusije. Tokom jučerašnjeg dana je Centar za kontrolu nacionalne odbrane Rusije saopštio da su iznad Baltičkog mora primećena dva vazdušna cilja koja su letela u pravcu ruske državne granice, a koja su klasifikovana kao dva strateška bombardera V-52N američkog ratnog vazduhoplovstva.
Strateški avion Tu-160 - Sputnik Srbija, 1920, 17.01.2023
RUSIJA
Ruski bombarderi u misiji: „Tupoljevi“ patrolirali iznad Severnog ledenog okeana više od 10 sati
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala