- Sputnik Srbija, 1920, 08.12.2022
ŽIVOT
Zanimljivosti iz zemlje i sveta

Scenario za "Saut Park" će pisati veštačka inteligencija

© Foto : Jutjub/South Park StudiosSaut park
Saut park - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
Pratite nas
Kreatori animirane serije "Saut Park" odlučili su da deo scenarija za poslednju epizodu napiše program za veštačku inteligenciju.
Deo scenarija za epizodu pod nazivom "Deep Learning" napisao je program ČetGPT kompanije za razvoj veštačke inteligencije OpenAI. Cela epizoda govori o četbotu, a on je generisao poslednjih nekoliko minuta.
Četvrta epizoda 26. sezone prikazuje nekoliko dečaka iz razreda dečaka Stena, koji koriste četbot za pisanje eseja i slanje tekstualnih poruka devojčicama, a upravo završna odjava pokazuje da su je napisali Trej Parker i ČetGPT.
Ovaj program za veštačku inteligenciju (Open AI) generisao je Stenov govor, koji je uočljiv zbog svog robotskog zvuka, u kojem dečak argumentuje zašto ljude ne treba kriviti za korišćenje ČetGPT-a.
"Divovske tehnološke kompanije su te koje su uzele Open AI, upakovale ga, unovčile i gurnule ga svima nama što su brže mogle kako bi napredovale", rekao je lik.
Kao što je već poznato, veći deo epizode napisao je Trej Parker, a on i drugi kreator serije Met Stoun već su izrazili interes za korišćenje veštačke inteligencije, budući da su zajedno osigurali 20 miliona dolara ulaganja u svoj AI studio u decembru 2022. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala