- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Oružje isporučeno Ukrajini može dospeti na crno tržište

© AP Photo / Christian MurcockAmerički tenkovi "abrams"
Američki tenkovi abrams - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
Pratite nas
Rusija ima razloga da strahuje da bi deo američke vojne pomoći Ukrajini mogao da završi na crnom tržištu, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.
„Ozbiljno smo zabrinuti da bi deo proizvoda vojne namene mogao da završi na crnom tržištu. Gde će isplivati oružje? Ko će snositi odgovornost kada padne u ruke nekih terorističkih grupa i kriminalnih organizacija?“, rekao je Antonov novinarima.
On je dodao da isporuke američkog oružja povećavaju u Kijevu osećaj nekažnjivosti i „provociraju proširenje geografije ukrajinske krize“.
„Ovakva dejstva ugrožavaju bezbednost cele Evrope, povećavajući rizik od direktnog sukoba Rusije i NATO-a“, ocenio je Antonov.
Ambasador je pozvao američke vlasti „da ne dozvole javne izjave o svrsishodnosti ili nesvrsishodnosti ulaska u pregovore“.
„Na kraju krajeva, o tome ne treba da odlučuje Vašington“, rekao je on.
Američka administracija objavila je ranije o još jednoj isporuci oružja i municije ukrajinskoj vojsci u iznosu od 350 miliona dolara.
Bela kuća je poslednjih dana više puta govorila o neprihvatljivosti prekida vatre u Ukrajini, jer bi to, prema rečima njenih predstavnika, značilo ratifikaciju teritorija koje je zauzela Rusija.
Municija za automatsku pušku - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
SVET
Upozorenje stručnjaka: Ogromne količine oružja iz Evrope dospevaju u Afriku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala