- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španac razbio Rusa i preoteo tron Novaku Đokoviću

© AP Photo / Mark J. TerrillKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
Pratite nas
Španski teniser Karlos Alkaras pobedio je Rusa Danila Medvedeva sa 6:3, 6:2 u finalu Mastersa u Indijan Velsu i vratio se na prvo mesto na ATP listi.
Španac će na najnovijoj rang-listi imati 7.420 bodova, 260 više od Novaka Đokovića, koji ne igra u Americi jer kao nevakcinisana osoba nije dobio dozvolu za ulazak u zemlju. Iz istog razloga Srbina neće biti ni u Majamiju sledeće nedelje.
Mladi Španac u maju puni tek 20 godina i mogao bi da bude naslednik legendarnih asova Đokovića i Nadala koji su na zalasku karijere.

„Znam da sam još uvek vrlo mlad i da imam još mnogo da učim i da neće biti lako, ali ovaj uspeh je nagrada za uloženi trud. Dobro sam počeo godinu, ali su usledili problemi sa povredama i hvala onima koji su ostali uz mene svo ovo vreme“, rekao je Karlos misleći na trenera Huana Karlosa Ferera.

Očekivao se spektakl, tri seta, velika borba, ali je mladi Španac počistio Medvedeva, ne dozvolivšu mu ni promil šanse da uvede meč u neizvesnu završnicu.
Već u drugom gemu moglo je da se nasluti da će biti dominacija Španca kada je napravio prvi brejk na meču. Brzo je Španac stigao do 3:0, lako dobio prvi set, a slično je bilo i u drugom periodu igre.
Medvedev je bio indisponiran, ništa mu nije polazilo od ruke, a i voljni momenat bio mu je veoma loš. Poveo je Karlos sa 4:0 u gemovima u drugom setu i rutnski priveo meč kraju, za osmu titulu u karijeri, a treću na turnirima iz Serije 1.000.
Alkaras je odigrao fantastičan meč i došao do treće Masters titule u karijeri, nakon Majamija i Madrida, ukupno osme u karijeri.
„Karlos je zasluženo broj jedan na svetu. U poslednje 52 nedelje osvojio je više poena od bilo kog drugog tenisera. Tako funkcioniše renking“, rekao je Medvedev posle meča.
Ujedno, prekinuo je seriju Rusa od 19 vezanih pobeda, pošto je Medvedev prethodno osvojio titule u Roterdamu, Dohi i Dubaiju.
Hamad Međedović - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
SPORT
Rusija ima Medvedeva, Srbija Međedovića – titula!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
SPORT
Amerika „otvara vrata“ Đokoviću: „Dobrodošao je“
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Nadal svu snagu sačuvao da se spremi za Novaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala