- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bocan-Harčenko: Putina optužuju nasilnici nad decom

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Bocan Harčenko
Aleksandar Bocan Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
Pratite nas
Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko smatra da optužnica Međunarodnog krivičnog suda protiv Vladimira Putina ne znači ništa jer ne proizvodi nikakve pravne posledice i da Rusiju za nasilje nad decom optužuju – nasilnici nad decom.
Podizanje tzv. optužnice protiv predsednika Rusije je smešno, glupo i izvan razuma, ocenio je ambasador u Ruskom domu u Beogradu, na okruglom stolu „Međunarodno-pravni aspekti odluke međunarodnog krivičnog suda u Hagu za pokretanje postupka protiv predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina“.
Pretpretresno veće Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je 17. marta „naloge za hapšenje“ predsednika Rusije Vladimira Putina i dečjeg ombudsmana Marije Lavov-Belove.

Optužnica protiv Putina nije ni za ve-ce

Odluka međunarodnog krivičnog suda u Hagu ne znači ništa i njom je taj tobožnji međunarodni krivični sud pokazao da nema veze sa pravom i da je u potpunosti politizovan, izjavio je danas ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.
Nalog za hapšenje Putina izdat je na papiru koji se ne može iskoristiti ni u ve-ceu, jer nije dovoljno mekan, rekao je Bocan-Harčenko.

Moralno izopačena optužnica

Bocan-Harčenko je podsetio da Rusija nije podržala Rimski statutu međunarodnog krivičnog suda i zato bilo kakva odluka te institucije za Rusiju ne postoji i nema nikakvog pravnog značaja i smisla, i ne proizvodi nikakve pravne posledice.
„Skrećem pažnju na moralni aspekt, tu je potpuno izopačena cela stvar. Snažnim naporima ruske vlade, ombudsmana, predsednika i naših vojnika u Donbasu koji su, ne misleći na svoje živote spasavali decu po podrumima. Deca su bila gladna i bolesna i zbrinuta su uz neophodnu medicinsku pomoć, dobila su hranu i nastavila obrazovanje. S druge strane, vojska Ukrajine ili kijevskog režima više nije mogla da koristi tu decu kao živi dečji štit, što ime je bila praksa“.
Zapad je podigao optužnicu po ruskoj narodnoj poslovici koja glasi „bacili su kvasac u svoju ve-ce šolju“, rekao je Harčenko i dodao da ljudi u Srbiji znaju za slične bahate izjave zapadnih moćnika još od 1999. godine kad su pobijenu decu nazivali „kolateralnom štetom“.
„A sad nas optužuju oni koji dozvoljavaju i daju legitimitet promeni pola što je nasilje nad decom a blizu su i odluke da legitimizuju pedofiliju“, zaključio je Aleksandar Bocan-Harčenko.
Vozilo Istražnog komiteta Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
RUSIJA
Istražni komitet Rusije pokrenuo krivični postupak protiv tužioca koji je naložio hapšenje Putina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala