- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Turski istoričar: Evroazijska civilizacija ima resurse da uništi planove atlantskog bloka

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaOtvaranje džamije u Moskvi
Otvaranje džamije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Pratite nas
Kijevski režim i njegova neonacistička ideologija instrument su atlantskog fronta, čija strategija je zasnovana na aroganciji i preziru prema vrednostima drugih kultura, drugih naroda, drugih religija, rekao je za Sputnjik turski politikolog, istoričar Mehmet Perinček, komentarišući spaljivanje Kurana u Ukrajini.
„Sadašnje ukrajinske vlasti su nasledile takav ideološki pristup. Videli smo neprijateljstvo Atlantskog bloka koji predvode Sjedinjene Države prema kulturnim, etničkim i verskim karakteristikama drugih naroda u Iraku, Avganistanu, Vijetnamu, Koreji, a sada se to isto neprijateljstvo manifestuje u različitim oblicima u Ukrajini", istakao je Peričnek.
"Deo strategije atlantskog bloka je i želja da se raspiruju sukobi na etničkoj i verskoj osnovi, svađaju bratski narodi - Rusi i Ukrajinci, okreću hrišćani i muslimani jedni protiv drugih, i na taj način uvuku region i ceo svet u haos. Incident sa spaljivanjem Kurana samo je odraz ove strategije", dodao je on.
Po njegovim rečima, ovaj incident treba shvatiti kao neku vrstu lekcije za muslimane u Ukrajini – kijevski režim je još jednom pokazao kakav je zaista. Međutim, tom neljudskom ponašanju se "suprotstavlja prava humanost hrišćana, muslimana, budista, Jevreja".
"Predstavnici raznih vera i etničkih grupa se udružuju kako bi se suprotstavili atlantskoj neonacističkoj ideologiji Sjedinjenih Država i njihovom projektu unipolarnog sveta. Evroazijska civilizacija je jaka i ima neophodne resurse da uništi planove atlantskog bloka za stvaranje unipolarnog sveta i formiranje ravnopravnog, pravednog svetskog poretka", zaključio je turski politikolog.
Prethodno je čečenski lider objavio video na njegovom Telegram kanalu na kome se ukrajinski vojnici rugaju Kuranu i spaljuju ga i obećao da će ih naći i kazniti.
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Kadirov objavio nagradu za likvidaciju ukrajinskog vojnika koji je spalio Kuran /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala