- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Meksikanac brži od šampiona, Alonsu oduzet podijum

© AP Photo / Hassan AmmarSerhio Perez, Red Bul
Serhio Perez, Red Bul - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Pratite nas
Vozač Red Bula Meksikanac Serhio Perez pobedio je na večerašnjoj trci za Veliku nagradu Saudijske Arabije, koja je u šampionatu Formule jedan vožena na stazi u Džedi. Perez je stigao do pete pobede u karijeri, a prve u ovoj sezoni sa vremenom od 1:21:14.894.
Drugo mesto osvojio je njegov timski kolega i aktuelni svetski šampion Maks Ferstapen, koji je za pobednikom kasnio nešto više od pet sekundi. Holanđaninu je pripao dodatni bod za najbrži krug. Ferstapen je startovao sa 15. pozicije, a na kraju je uspeo da dođe do podijuma.
Treći je kroz cilj prošao Fernando Alonso iz Aston Martina, ali je Španac potom kažnjen sa dodatnih 10 sekundi zato što je loše odradio prethodnu kaznu. Alonso je na kraju završio na četvrtom mestu, a treća pozicija je pripala vozaču Mercedesa Britancu Džordžu Raselu, koji je za pobednikom kasnio 25,8 sekundi.
Peto mesto osvojio je Britanac Luis Hamilton iz Mercedesa, dok je šesti bio Španac Karlos Sainc iz Ferarija, dok je njegov timski kolega Šarl Lekler zauzeo sedmo mesto. Bodove su još osvojili Francuzi Esteban Okon i Pjer Gasli iz Alpina, kao i Danac Kevin Magnusen iz Hasa.
Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 44 boda, dok je drugi Perez sa 43.
Naredna trka u šampionatu Formule 1 biće vožena drugog aprila Veliku nagradu Australije.
Pogledajte emisiju Miljanov Korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala