- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Mediji: Švajcarska razmatra nacionalizaciju banke „Kredi Svis“

© AP Photo / Michael BuholzerUlaz u švajcarsku banku "Kredi Svis"
Ulaz u švajcarsku banku Kredi Svis - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Pratite nas
Švajcarske vlasti razmatraju mogućnost potpune ili delimične nacionalizacije banke „Kredi Svis“, piše agencija Blumberg pozivajući se na obaveštene izvore.
„Zemlja razmatra ili da preuzme banku u potpunosti, ili da zadrži značajan udeo u kapitalu, ukoliko do preuzimanja od strane UBS ne dođe zbog poteškoća u zaključivanju posla i kratkih rokova“, navodi se u saopštenju agencije.
Ranije je „Fajnenšel tajms“, pozivajući se na izvore, saopštio da najveća švajcarska banka UBS razmatra kupovinu „Kredi Svis“. Kako je naveo list, iza organizacije pregovora stoje Švajcarska narodna banka i finansijski regulator FINMA, koji pokušavaju da ojačaju poverenje u bankarski sektor zemlje. Takođe je navedeno da je UBS ponudio kupovinu „Kredi Svis“ za milijardu dolara.
U sredu je vrednost akcija „Kredi Svis“ pala na berzi za četvrtinu. Ranije je finansijski stručnjak Robert Kijosaki izjavio da bi sledeća banka koja bi mogla da propadne nakon bankrota američke banke „Silicijumska dolina“ (SVB) mogla biti „Kredi Svis“. Banka je sa svoje strane navela da će pozajmiti do 50 milijardi švajcarskih franaka (oko 53,7 milijardi dolara) od Centralne banke.
Novac - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
EKONOMIJA
Pada li ceo finansijski svet: I moćna švajcarska banka pred bankrotom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala