- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Koncern „Kalašnjikov“ počeo serijsku proizvodnju „Lebedeva“

© Press-služba GK "Kalašnikov" / Uđi u bazu fotografijaPištolj Lebedeva "Ris", "Kalašnikov"
Pištolj Lebedeva Ris, Kalašnikov - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Pratite nas
Koncern „Kalašnjikov“ je počeo isporuke modulnog pištolja „Lebedev“ i oružje trenutno ispituje vojska, izjavio je predsednik kompanije Alan Lušnjikov pred izložbu „Ekspotehnostraž“ koja će se održati 15-17. marta u Sankt Peterburgu.

„Izložba ‘Ekspotehnostraž’ je tradicionalno važna za nas kao organizatora, kao i za Nacionalnu gardu Rusije, kao kupca naših proizvoda. Ruska garda je pouzdan i proveren partner. Na izložbi smo stavili akcenat na modulni pištolj ‘Lebedev’. Ove godine smo počeli proizvodnju, počele su prve isporuke. Partija je predata kupcu i testira se u vojsci“, rekao je Lušnjikov.

Na štandu „Kalašnjikova“ će biti predstavljen širok spektar proizvoda: savremeni primerci vojnog i civilnog naoružanja, morska tehnika, odluke u oblasti dinamičke zaštite, ukupno će biti više od 30 proizvoda.
Osim pištolja „Lebedev“ kalibra devet milimetara u segmentu borbenog malokalibarskog oružja, učesnicima i gostima foruma će biti predstavljeni automati Kalašnjikov iz 100. i 200. serije, puškomitraljez „Kalašnjikov“ PPK-20, snajperska puška kalibra 7,62 milimetara „Čukavin“, koja je uspešno prošla državna ispitivanja.
Pištolji MPL i MPL1 su predviđeni za primenu municije 9h19 milimetara, između ostalog i metaka povećane moći 7N21. Modernizovan je laserima i indikatorima za količinu municije.
Težina MPL sa šaržerom bez municije je 0,8 kilograma, MPL1 je tiši prilikom gađanja i težak je 1,15 kilograma. Dužina cevi pištolja je 112 i 127 milimetara, a kapacitet šaržera je 16 metaka.
Novi automat AK-12 Kalašnjikov - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2023
RUSIJA
„Kalašnjikov“ objavio fotografije modernizovanog automata AK-12/foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala