- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Kamerunsko čudovište“ nastavlja da dominira – raste pritisak na Jokića

© AP Photo / AJ MASTDžoel Embid
Džoel Embid - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2023
Pratite nas
Snažni centar Filadelfije Džoel Embid nastavlja da pruža vanserijske partije u NBA ligi. Seventisiksersi su savladali Indijanu rezultatom 141:121, što je njihov osmi uzastopni trijumf, a deveti vezani meč u kom „kamerunsko čudovište“ beleži preko 30 poena.
Džoel Embid trenutno je lider u trci za MVP priznanje, gde je početkom sedmice prestigao dvostrukog uzastopnog osvajača Nikolu Jokića.
Jokić konstantno igra čudesnu košarku i odveo je Nagetse u plej-of, ali ima Embid svoje argumente u čitavoj priči.
Kamerunac koji je uzeo francuski pasoš i prihvatio da igra za pomenutu evropsku zemlju prosečno u martu beleži fascinantnih 36,1 poena. Ispisao je istoriju u meču protiv Šarlot Hornetsa nakon što je meč završio sa 31 poenom, sedam skokova i isto toliko asistencija.
Naime, Embid je nadmašio dosadašnje rekordere Vilta Čemberlena i Alena Ajversona koji su u istoriji franšize imali po osam uzastopnih utakmica sa 30 i više poena.
Embid je protiv Hornetsa udario i devetu recku, čime je dodatno stavio pritisak na Nikolu Jokića u trci za MVP priznanje.
I ne samo to. Stao je rame uz rame sa legendarnim Lebronom Džejmsom, koji je svojevremeno uspeo da veže sedam mečeva sa 30+ poena uz prosek šuta iz igre bar 55 odsto.
Deset godina to nikom nije pošlo za rukom, ali je trenutno na snazi vreme Džoela Embida koji igra izuzetno pametnu košarku i rivali ni na koji način ne uspevaju da ga zaustave.
Identičan je slučaj i sa Nikolom Jokićem, koji je u subotu u evropskom terminu igrao protiv Njujorka, ali je njegov Denver poražen, dok su košarkaškom geniju iz Sombora nedostajale dve asistencije za novi tripl-dabl.
Nema dileme da ćemo u završne dve nedelje uživati u neverovatnoj trci za najboljeg igrača američke košarkaške lige, u kojoj je trenutno uz Jokića i Embida još Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa.
NBA rezultati
Indijana - Filadelfija 121:141
Toronto - Minesota 122:107
Čikago - Majami 113:99
Memfis - Golden Stejt 133:119
Vašington - Sakramento 118:132
Juta - Boston 118:117
Bruklin - Denver 20.30
Oklahoma - Finiks 20.30
San Antonio - Atlanta 21.00
Detroit - Majami 23.00
Nikola Jokić Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
„Jokić je MVP, Embid 'umire' u poslednjoj četvrtini“ – bivši NBA as analizirao trku
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
SPORT
Jokić ponovo blizu tripl-dabla, ali smušeni Denver nije preživeo čuvenu dvoranu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala