Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Biro održao sednicu: Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna

© Tanjug / Strahinja AćimovićSednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u Predsedništvu Srbije.
Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti u Predsedništvu Srbije. - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
Pratite nas
Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da će bezbednosne službe nastaviti da rade radi očuvanja mira i bezbednosti u našoj zemlji.
U izjavi za medije posle Sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, Dačić je rekao i da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, posebno s obzirom na ogromne pritiske koji na se na njega vrše iz inostranstva, ali i od, kako je rekao, njihovih "izvođača radova" u zemlji.
Dačić je rekao da je situacija u svetu veoma složena i na ivici sukoba velikih sila, ali da mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost u zemlji.
Kako je prethodno saopšteno iz Biroa za koordinaciju službi bezbednosti tokom sednice razmatrana aktuelna situacija u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na stanje u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji, izazovi od ilegalnih migranata na teritoriji čitave zemlje, kao i druge pretnje po stanje javnog reda i mira u Srbiji.
Kako je navedno u saopštenju, zaključeno je da su svi segmenti sektora bezbednosti u skladu sa svojim nadležnostima u punom kapacitetu angažovani na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, kao i bezbednosti građana Srbije.
Sednici Biroa su prisustvovali članovi ovog tela: direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin, direktor Vojnobezbednosne agencije general-major Đuro Jovanić, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić.
Sednicom je predsedavao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić, navedeno je u saopštenju posle sednice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala