- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Britanska vojska: Lovci NATO-a podignuti zbog ruskih aviona kod Estonije

© Foto : Wikipedia/Vladimir KorolkovEurofajter tajfun
Eurofajter tajfun - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2023
Pratite nas
Vazduhoplovne snage Velike Britanije tvrde da su 17. marta britanski i nemački lovci „jurofajter tajfun“ ispratili ruske avione u blizini vazdušnog prostora Estonije.

„U okviru vazdušnog patroliranja u regionu, 17. marta je podignut par lovaca NATO-a kako bi presreli ruski vojni putnički avion Tu-134 koji je leteo u pratnji dva lovca Su-27 i vojno-transportnog aviona An-12. Ruske formacije su presretnute kada su letele u blizini vazdušnog prostora Estonije“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu britanskog Ratnog vazduhoplovstva.

Kako je precizirano, oni identifikovali ruske avione i ispratili su ih dok su leteli u blizini vazdušnog prostora zemalja NATO-a.
Takođe se navodi da Nemačka i Velika Britanija zajedno realizuju misiju patroliranja estonskim nebom, a praćenje aviona je rutinska aktivnost. Ističe se da je ovo drugi kontakt britanskih i nemačkih aviona sa ruskim letelicama za nedelju dana.
Ranije ove nedelje britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su britanski i nemački lovci presreli i ispratili ruski avion-tanker koji je leteo u blizini estonskog vazdušnog prostora.
Rusija je više puta isticala da se svi letovi avijacije izvode strogo u skladu sa međunarodnim pravilima i da se ne krše granice drugih država.
Amerikanskiй bespilotnik RQ-4 Global Hawk - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
RUSIJA
Shvatili upozorenje: Amerika promenila rutu letenja dronova nakon incidenta iznad Crnog mora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala