- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Uspešna akcija ruskih vojnika: Prvi snimci upotrebe „Tajfuna-VDV“ /video/

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaOklopno vozilo K4386 "Tajfun-VDV"
Oklopno vozilo K4386 Tajfun-VDV  - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2023
Pratite nas
Izvedena je uspešna akcija ruskih padobranaca, a prvi snimci upotrebe višenamenskog oklopnog vozila Tajfun-VDV objavljeni su u medijima.
Izviđačka grupa Vazdušno-desantnih snaga Rusije otkrila je uz pomoć bespilotne letelice uporište Oružanih snaga Ukrajine.

Da bi zauzeli stratešku kotu, jurišni odred uljanovskih padobranaca, u proboj je krenuo sa višenamenskim oklopnim vozilima Tajfun-VDV.

Približavajući se minimalnoj bliskoj udaljenosti pozicijama Oružanih snaga Ukrajine, padobranci su vatrom iz automatskog topa uništili položaje ukrajinskih formacija.
„Tajfun – VDV“ opremljen je motorom KamAZ-650.10-350 od 350 konjskih snaga i automatskim menjačem. Maksimalna brzina vozila je do 100 kilometara na čas.
Oklop osigurava zaštitu od eksplozije od šest kilograma TNT-a postavljenog ispod točka ili četiti kilograma ispod dna.
Vozila „Tajfun“ za Vazdušno-desantne snage naoružani su modulom na daljinsko upravljanje sa topom kalibra 30 milimetara. Prema rečima proizvođača, oruđe je u stanju da pogađa mete na udaljenostima koje se ranije bile nedostižne za taj kalibar, a može se gađati u pokretu u bilo koje vreme dana i u teškim vremenskim uslovima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala